Сьогоднішній виліт МіГ-31 Росії проходив без літака-розвідника А-50

13:39 3 березня 2023 р.

Фото до новини

З аеродрому Мачулищі МіГ-31К ПКС РФ злетів о 09:00 і приземлився об 11:01.

Про це повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн, пише Dailylviv.com.

З аеродрому Мачулищі МіГ-31К ПКС РФ злетів о 09:00 і приземлився об 11:01. Разом із ним злітав винищувач супроводу з аеродрому Барановичі. Проте через відсутність у небі над Білоруссю ДРЛС А-50У, ймовірність запуску гіперзвукових аеробалістичних ракет «Кинджал» з МіГ-31К ПКС РФ трохи знизилася.

Нагадаємо, що основна суть роботи ДРЛС А-50У у повітряному просторі Білорусі полягала у «скануванні» півночі України з метою, зокрема, виявлення роботи засобів ППО та авіації у повітрі. Зокрема для того, щоб МіГ-31К, за потреби, міг безпечно для себе і “у відповідний момент” запустити ракету в обхід ППО України, інакше кажучи, щоб не збили і МіГ, і ракету.

Зазначимо, що ДРЛС А-50У ПКС РФ (RF-50608), який міг отримати деякі пошкодження під час інциденту в Мачулищах 26 лютого, вчора об 11:24 злетів (https://t.me/Hajun_BY/6524) з аеродрому Мачулищі та , За нашими даними, попрямував на 325-й Авіаційний ремонтний завод, який розташований уТаганрозі.

Крім того, за даними БГ відлітаючи з Білорусі, ДРЛС йшов низькою висотою - до 4 км. Причина в тому, що висота від 3 до 4 тис. метрів вважається безпечною для екіпажу у разі розгерметизації у польоті. Це попри те, що борт ДРЛС обладнаний аварійною системою подачі кисню.

До того ж учора разом з А-50У з Білорусі відлетів і Ан-26 ПКС РФ, він також попрямував до Таганрогу, і це є додатковим підтвердженням, що 26 лютого до Білорусі прилітала ремонтна бригада з Іваново, а 28 лютого також прилетіли ремонтники з Таганрога, які разом латали борт 4 дні, а потім з А-50У відлетіли в Таганрог.

За версією пропаганди, «літак вирушив на обліт державного кордону Республіки Білорусь». Як бачимо, «обліт» триває вже 25 годин, при тому, що максимальна тривалість польоту цього судна без дозаправлення - 9,3 год.

Як дві пташки клювали яструба: відео атаки дронами літака ДРЛС А-50 на аеродромі у Білорусі

Літак-навідник А-50У покинув повітряний простір Білорусі

Стало відомо, хто підірвав російський літак-розвідник А-50 у Білорусі

Вибухи на військовому аеродромі Мачулищі в Білорусі (доповнено)

Підірваний у білоруських Мачулищах літак-розвідник - перший з кількох, що є на озброєнні в РФ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів