Сьогодні на Львівщині вирішать, чи відкривати садочки, спортзали і відновлювати рух громадського транспорту

10:59 29 травня 2020 р.

Фото до новини

Рішення відкриття садочків та спортзалів і повноцінне відновлення руху громадського транспорту прийматимуть сьогодні, 29 травня, під час засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС. Опісля — аналогічне рішення прийматиме й міська комісія.

Про це сьогодні під час ранкового ефіру на радіо «Люкс FM» повідомив заступник мера Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, інформує пресслужба ЛМР.

«Сьогодні мають бути засідання міської та обласної комісій, на яких буде прийнято рішення про послаблення чи не послаблення, на основі статистики за останні 7 днів. На жаль, за останні кілька днів фіксуємо зростання: учора було 70, сьогодні - 50, — коментує Москаленко. — До слова, зараз прийнято рішення про те, що рішення про послаблення першочергово приймається на рівні обласної комісії, де аналізуватимуть статистику за формулою. Один із елементів — це загальна кількість підтверджених випадків за тиждень, і вона має бути меншою, аніж 12 на 100 тисяч мешканців».

Заступник мера також зауважив, що вчора на засіданні сесії депутати «провалили» кілька надважливих рішень щодо виходу міста з карантину.

«Учора чи не єдине рішення, яке було прийнято, стосується створення нової міської лабораторії на базі лікарні швидкої медичної допомоги. Натомість, не проголосували за закупівлю додаткових карет швидкої, програму „Львів завтра“, де є багато елементів підтримки бізнесу і відновлення міста після карантину. Фактично, за це проголосувала лише фракція „Самопоміч“. Також йдеться і про багато інших питань, які стосуються залучення коштів ЄБРР за програмою співпраці, щоб можна було робити в місті великі інфраструктурні проєкти. Дуже прикро й соромно за те, що вчора сталося», — додав Москаленко.

Нагадаємо, очільниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна заявила, що послаблювати карантин наразі не варто.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів