Дві версії резонансної аварії: вночі в Infinity G25 загинула 18-річна пасажирка (відео)

10:44 1 травня 2021 р.

Фото до новини

П'яний 25-річний водій і ще одна 18-річна пасажирка - у лікарні. ДТП сталося у Києві на бульварі Лесі Українки. Це - версія поліції Києва. Заступник міністра внутрішніх справ описав іншу, за якою водію 47 років.

Сьогодні о 2 год. 30 хв. до столичної поліції по спецлінії 102 надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на бульварі Лесі Українки. На місце події негайно виїхали поліцейські, медики та слідчо-оперативна група з розслідування ДТП столичної поліції.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва, пише Dailylviv.

Попередньо встановлено, що 25-річний водій автомобіля "Infinity G25", рухаючись бульваром Л. Українки, не впорався з керуванням та виїхав за межі проїжджої частини після чого здійснив наїзд на дерево і опору світлофора. Внаслідок ДТП на місці події загинула 18-річна пасажирка іномарки, а водій та ще одна пасажирка 2002 року народження отримали тілесні ушкодження. Потерпілих доставлено до лікарняного закладу для надання допомоги в умовах стаціонару.

Керманича затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Перевіркою встановлено, що він перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Зараз водій перебуває у лікарняному закладі під охороною поліції.

Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим управлінням поліції Києва відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Зловмиснику уже повідомлено про підозру  та підготовлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років. Досудове розслідування триває.

ДСНС у Києві повідомила, що автомобіль "Infiniti" зіткнувся з електроопорою, внаслідок ДТП чоловіка та пасажирку було затиснуто між сидіннями та панеллю приладів. За допомогою електрогідравлічного обладнання та шанцевого інструменту бійці вивільнили з понівеченого автомобіля водія, якого було передано бригаді швидкої медичної допомоги, а також тіло пасажирки було передано правоохоронцям. Також, за допомогою шанцевого інструменту автомобіль було відключено від акумуляторної батареї.

Повідомлення відділу комунікації поліції Києва уточнив у ФБ заступник міністра внутршніх справ Антон Геращенко (переклад з російської, якою писав Геращенко): "Сьогодні в Києві сталася чергова трагедія на дорозі, спровокована п'яним водієм. 47-річний чоловік Павло Б., посадив до себе в машину двох дівчат 18 і 19 років. Не зупинившись на вимогу патрульних, які побачили що автомобіль "Infinity G25" порушує правила дорожнього руху, водій втопив педаль газу в підлогу і, розігнавшись до швидкості більше 100 км / год, врізався в стовп.18-річна Олександра З. загинула на місці, а 19-річна Марія разом з водієм госпіталізовано в 17 лікарню Києва. Перевірка водія на алкоголь показала, що він був п'яний і всі його дії, що призвели до загибелі ні в чому не винної дівчини - є наслідок вживання алкоголю.

Місяць тому ми посилили відповідальність за водіння в нетверезому стані. Перший штраф тепер уже не 10 200 гривень, а 17 000. За повторність водіння у п'яному вигляді суд може відправити за ґрати на термін до 15 днів. Але, мабуть, не всі водії про це знають. Також народні депутати і Президент, на прохання МВС, значно посилили відповідальність для виродків, які, сідаючи за кермо п'яними, вбивають інших людей.

Покажу різницю на прикладі Павла Б., - водія, що вбив сьогодні 18-річну дівчину.

Якщо до 17 березня 2021 року за ДТП, що призвело до смерті, суд міг дати 8 років позбавлення волі незалежно від того, п'яний був водій чи ні, то зараз суд може дати до 10 років за гратами такому водієві.

Якщо раніше засуджений за загибель людини на дорозі нетверезий водій міг вийти, відсидівши за все 1/2 терміну або 4 роки при максимальному покаранні у 8 років, то тепер, якщо суд дасть такому водієві максимальне покарання у 10 років, то він не зможе вийти, відсидівши менше 3/4 строку або 7,5 року.

Звичайно це мала втіха, якщо це можна взагалі назвати розрадою, для сім'ї 18-річної Олександри, яка тільки починала своє доросле життя.

Але я переконаний, що Закон N2695, прийнятий 325 голосами народних депутатів і підписаний Володимиром Зеленським, в значній мірі вплине на зниження кількості п'яних водіїв і смертей на дорогах. Приношу свої співчуття родині Олександри і всім, чиї рідні загинули на дорогах.

Поліція і прокуратура Києва обов'язково доведуть до суду цю справу, незалежно від того, хто чиїм родичем може бути чи не бути.

І ми продовжимо нещадну боротьбу з нетверезими водіями на дорогах, щоб такі смертельні ДТП як сьогодні стали винятком із правил, а не буденністю.

На відео - фрагмент переслідування патрульними автомобіля порушника. Менше, ніж через хвилину, відбудеться трагедія".

На Львівщині викрали раритетний автомобіль, якому майже 40 років

У Солонці біля Львова камери автофіксації спіймали автомобіль-двійник

У Стрию сміттєвоз вбив пенсіонера

Собаку волочив за автомобілем: мешканцю Старичів присудили штраф - 17 тис грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів