Шість ракет Кинджал: у ПС повідомили, на які цілі використала їх Росія

22:06 15 березня 2023 р.

Фото до новини

РФ виробляє менш як два Х-47 "Кинджал" на місяць, а загальні запаси на початок 2023 року становили лише 43 одиниці.

Про це інформує DEFENSE EXPRESS, пише Dailylviv.com.

Під час останньої масованої ракетної атаки, яка відбулась в ніч на 9 березня, рашисти використали одразу шість Х-47 "Кинджал".

До цього використання цих ракет, які можуть розвивати гіперзвукову швидкість, було поодиноким та несистематичним. Також цілями цих ударів ставали військові об'єкти, які саме за допомогою цієї зброї ворог намагався знищити.

Але під час останньої атаки цілями Х-47 "Кинджал" були звичайні трансформаторні підстанції.

Про це речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив в ефірі телемарафону. Зазначивши, що рашисти намагаються створити картинку "палаючої України" та не жалкують для цього навіть таке високовартісне та дефіцитне озброєння.

Нагадаємо, що на початку січня у Міноборони України повідомили дані щодо кількості далекобійних ракет у РФ. Відповідно до них, станом на 3 січня, ворог мав лише 43 ракети Х-47 "Кинджал". А з 24 лютого 2022 року виробив лише 20 таких ракет.

Тобто реальний темп виробництва "Кинджалів" складає менш як дві ракети на місяць, в той час, коли темп виробництва крилатих ракет типу Х-101 та "Калібр" - загалом близько 40 на місяць.

З боку Defense Express зазначимо, що використання РФ ракет Х-47 "Кинджал" проти трансформаторів має ще два можливих пояснення. Перше - так званий "банк цілей", бо для того, щоб уразити певний об'єкт ворог повинен знати його точні координати. І навряд окупанти дійсно хочуть "розбазарювати" дефіцитне озброєння по об'єктивно "другорядним" цілям, але "ВКС" РФ також має виконувати "план" ударів, тому намагається бити по тих цілях, координати яких відомі.

Другий варіант - забезпечення відповідної "маси" залпу з огляду на брак звичайних крилатих ракет, яких чим далі - тим стає все менше, й тому їх приходиться "розбавляти". Для цього вже давно використовуються Х-22, але річ у тому, що підготовка цих архаїчних ракет до пуску також може потребувати робіт з відновлення через їх застарілість, й тому було прийнято рішення використати більше Х-47 "Кинджал".

У Білорусь могли завезти гіперзвукові ракети Кинджал, - британська розвідка

30 російських ракет Х-47 Кинжал можуть бути націленими на територію України

Іран готується відправити Росії 1000 додаткових одиниць зброї, включаючи балістичні ракети

Скільки ще є високоточних ракет у Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів