Хто застрелив українського бійця на кордоні з Білоруссю

21:34 28 лютого 2023 р.

Фото до новини

25 лютого неподалік білорусько-українського кордону загинув боєць Волинської тероборони Сергій Панасюк.

«Медіазона» поговорила з родичами українця та зібрала все, що відомо про стрілянину, пише Dailylviv.com.

Українські ЗМІ повідомляли про постріли з боку Білорусі, але згодом журналісти спростували це. За фактом загибелі бійця заведено кримінальну справу про умисне вбивство

Постріли на кордоні

«Молодший сержант волинської тероборони Сергій Панасюк загинув від вогнепального поранення внаслідок перестрілки, яку скоїли невідомі особи з території Білорусі 25 лютого о 4:59», — з такого повідомлення телеграм-каналу DeepState почалася хвиля публікацій про постріли на білорусько-українському кордоні. Волинська обласна адміністрація підтверджує загибель бійця. У некролозі, який написав голова Ратнівської сільради Віталій Бірук, зазначено, що у 33-річного Сергія Панасюка залишилися син та дочка, до ЗСУ він був призваний 26 лютого 2022 року. Деталей загибелі немає ні в повідомленнях адміністрації, ні в постах голови сільради.

У довідці про причину смерті Панасюка вказано вогнепальне поранення грудної клітки. Місце події – ділянка залізниці біля прикордонного села Тур.

«З боку Білорусі»

Брат загиблого Максим Панасюк розповів, що боєць служив у 100 окремій бригаді територіальної оборони у Волинській області, був розподілений на кордон з Білоруссю.

— Відомо, що був перетин кордону з боку Білорусі. Хто перетинав і скільки людей – невідомо. Хто стріляв — теж немає інформації, зараз тривають слідчі дії. Загинув Сергій від кульового поранення. Куля увійшла збоку бронежилету, – розповідає брат.

Сестра Сергія, Олеся Панасюк, повідомила Медіазоні, що про постріли з боку Білорусі їй розповіли товариші по службі загиблого брата. Таку ж інформацію дали у військкоматі братові Максиму Панасюку.

— Сьогодні був у військкоматі. У військкоматі сказали, що постріли були з боку Білорусі.

«Не з боку Білорусі»

26 лютого прес-служба Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь написала, що інформація про перестрілку, про яку пишуть ЗМІ, «не відповідає дійсності».

«Інформація, що тиражується екстремістами, не має нічого спільного з дійсністю. Жодних інцидентів зі застосуванням зброї не було, прикордонні охоронці вогонь не відкривали. Підрозділи органів прикордонної служби несуть службу у місцях постійної дислокації».

Інспектор сектору комунікації Нацполіції Волинської області Марина Балдич розповіла «Суспільному», що за фактом загибелі військового заведено кримінальну справу за статтею про умисне вбивство. Балдич додала, що «точно відомо, що постріли робилися не з боку Білорусі. Деталі будуть з'ясовані під час досудового слідства, що триває».

У боях за Бахмут загинув не козак Гаврилюк, а його однофамілець - Володимир

700 осіб викликали в поліцію, заблокували канали та групи, які популяризують рух Редан (відео)

Берці, телефон, куртка: на Личаківському цвинтарі пограбували військовослужбовця (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів