Зростає загроза наступу на захід білорусько-українського кордону, - Генштаб

16:16 20 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Росія продовжує накопичувати озброєння і техніку та зосереджувати нові підрозділи біля кордону з Україною і на тимчасово окупованих територіях. Посилюється агресивна риторика влади Білорусі і Росії щодо розгортання угруповання військ так званої союзної держави.

На Волинському, Житомирському та Київському напрямках ситуація стабільна. Однак загроза відновлення наступу на північному фронті зростає. Цього разу напрямок може бути змінений на захід білорусько-українського кордону.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу, пише  Dailylviv.com.

Такий сценарій матиме на меті перерізати постачання озброєння Україні від країн-партнерів. У Білорусі тривають військові навчання. Також проводяться заходи для прихованої мобілізації.

"Генштабом ЗСУ постійно відстежується ситуація. Силами оборони проводяться заходи для надійного прикриття північного напрямку, зокрема Києва. У разі відкриття другого фронту, а саме ведення наступальних дій з Республіки Білорусь, ми будемо готові до адекватної відповіді", – повідомив Громов.

Нагадаємо, у Білорусі на аеродромі Зябрівка біля Гомеля останніми днями зросла кількість російської військової техніки. Також там зʼявились піщані насипи, які можуть використовуватися для розміщення радіолокаційних засобів, що корегують ракети.

Зліт Міг-31К з Білорусі, носія ракет Кинджал, - Беларускі Гаюн (доповнюється)

Уночі до Білорусі з РФ прилітав Ан-148, який привіз невідомий вантаж, - БГ

Іранські дрони-камікадзе, ймовірно, доставлені в Білорусь для атак на захід України,- тероборона Захід

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів