Росія готується до нової масованої ракетної атаки: в ОК Південь розповіли подробиці

11:07 12 січня 2023 р.

Фото до новини

Сили оборони фіксують підготовку російської армії до нової масованої ракетної атаки: Росія застосовує безпілотники для розвідки та відправила кораблі на переспорядження.

Про це 11 січня в коментарі Суспільному повідомила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк, пише Dailylviv.com.

Упродовж останнього тижня Сили оборони фіксують активність безпілотних розвідників. Це говорить про підготовку до масованого обстрілу, зазначила Гуменюк:

"Активність безпілотних розвідників, яку ми спостерігаємо за крайній тиждень, говорить якраз про підготовку до такого масованого обстрілу. Оскільки вони спочатку збирають інформацію про ті цілі, які вони хочуть уразити. Скоріше за все це будуть об’єкти критичної інфраструктури. Вони продовжують намагання створити техногенні незручності нашому населенню, зокрема й в умовах похолодання. Вони продовжують вишукувати системи протиповітряної оборони, які мріють уразити".

Останнім часом російській армії потрібно від 10 до 14 днів для переспорядження. Такі ж паузи відбуваються між масованими ракетними ударами:

"Враховуючи, що для переспорядження після масованої ракетної атаки ворог як правило 10,12 або 14 днів можемо говорити про те, що наразі ми знаходимось якраз напередодні такої масованої ракетної атаки".

Як зазначила Гуменюк, штормова погода не сприяє тому, щоб корабельне угрупування було в морі, саме тому російська армія вивела його у пункти базування. Проте ситуація може змінитися у будь-який момент:

"Сьогодні ми можемо фіксувати один корабель з усього корабельного угруповання, при тому, що ракетоносії перебувають у пунктах морського базування. Але спостерігаючи за їхньою діяльністю можемо спостерігати, що після масованого ракетного обстрілу новорічного завели кораблі в тому числі й для переспорядження, оскільки були використанні всі ракети, які знаходились на той момент на бортах".

За словами Гуменюк, погода до кінця тижня буде штормовою. Тому мінна небезпека залишається актуальною і це не сприятиме виходу кораблів у відкрите море, проте вивести ракетоносії у російської армії можливість буде.

Скільки ракет залишилося у Росії за підрахунками міністра Резнікова

У Росії закінчуються ракети: залишилось ще на 3 масовані атаки

Росія продовжує виготовляти Калібри і Х-101: коли можна очікувати на нову атаку, - ПС

Скільки ще є високоточних ракет у Росії.

Збити всі російські ракети неможливо, - речник ПС ЗСУ

Ймовірний обстріл України з території Білорусі гіперзвуковими аеробалістичними ракетами Х-47М2 Кинджал

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів