Російські військові, які воюють в Україні, можуть безкоштовно заморожувати сперму, - CNN

13:54 28 грудня 2022 р.

Фото до новини

Російські військові, які беруть участь у війні проти України, матимуть право на безплатне заморожування та зберігання сперми в кріобанках,

Повідомляє російське державне інформаційне агентство ТАСС з посиланням на профспілку юристів, інформує  CNN, пише Dailylviv.com.

«Сім'ї призваних на військову службу за частковою мобілізацією отримають безплатний доступ до лікування безпліддя та зберігання біоматеріалу в кріобанку», - сказав Ігор Трунов, президент Російського союзу юристів, який представляє кілька сімейних пар, повідомляє ТАСС.

Міністерство охорони здоров’я Росії відповіло на прохання про створення «безплатного кріобанку генетичного матеріалу» та внесення змін до системи обов’язкового медичного страхування щодо виділення квоти на безплатне лікування безпліддя для громадян Росії, які беруть участь у «спеціальній військовій операції», як цю війну називає Москва називає.

"Міністерство охорони здоров'я РФ прийняло рішення про можливість за рахунок коштів федерального бюджету фінансувати безоплатне збереження і зберігання статевих клітин (сперматозоїдів) громадян, мобілізованих в ОСО, у 2022-2024 роках", - сказав Трунов.

«Будь-яке подальше безплатне використання збереженого генетичного матеріалу в допоміжних репродуктивних технологіях регулюється законом, якщо воно вказане як частина обов’язкового медичного страхування [особи]», – додав він.

Путінська гвардія гвалтівників, садистів і мародерів заохочена до нових злочинів в Україні

Армія рф має колосальні втрати: 840 окупантів за добу, - Генштаб

Українські партизани підпалили казарму російської армії у Криму

СБУ встановила особи 6 генералів рф, які віддавали накази штурмувати міста на Харківщині

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів