Російська БМП-3 може наздогнати шведську БМП CV90, але одразу пошкодує про це

14:54 4 червня 2023 р.

Фото до новини

Шведська машина переважає радянське сімейство БМП, що було доведено симуляцією боєзіткнення.

Механізовані бригади ЗСУ одержують  CV90 (Combat Vehicle 90 або Stridsfordon 90) – шведську бойову машину піхоти, яку виготовляє компанія BAE Systems Hägglunds.  Про це повідомив генерал-лейтенант Олександр Павлюк, перший заступник Міністра оборони України, пише Dailylviv.com

Живучість. У CV90 реалізовані одні з найдосконаліших рішень щодо захисту екіпажу від важкого озброєння, протитанкових мін, хімічних, біологічних і радіаційних загроз. Бронювання складається з керамічної аплікаційної броні, яка має захищати від снарядів калібром до 30 мм. БМП оснащуються системою Defensive Aid Suite, яка класифікує цілі, попереджає про загрози, надає вказівки щодо маневрування з одночасним розгортанням контрзаходів для уникнення удару.  

Озброєння. На шведські CV90 встановлена 40 мм автоматична гармата Bofors зі спареним кулеметом 7,62 мм. Для наведення гармати навідник використовує приціл з лазерним далекоміром і систему керування вогнем. Вона дозволяє вести прицільний вогонь під час руху машини. Приціл оснащений системою IRV (Infra Red Vision), що дозволяє використовувати його у темряві або в умовах обмеженої видимості. 

БМП, яка початково була розроблена для субарктичного клімату, зокрема для лісистої місцевості, не має бойового модуля ПТКР, оскільки така зброя в цих умовах малоефективна. У рідній стихії машина переважає радянське сімейство БМП, що було доведено, зокрема, відповідною симуляцією боєзіткнення, яку провели шведські військові. Співвідношення втрат склало 1:1.6 на користь шведських БМП.    

Мобільність. Завдяки 8-циліндровому дизельному двигуну Scania машина здатна розвивати швидкість 70 км/год по шосе, а запас ходу може сягати 900 км. Єдина БМП супротивника, що може конкурувати у швидкості зі шведською машиною, — це БМП-3. 

За тиждень СОУ збили 76 ворожих ракет і 182 БпЛА

Російський добровольчий корпус викликав на перемовини губернатора Білгородщини

Звільнити Придністров'я від російських окупантів запропонував журналіст

Чоловіки підробляють свідоцтва про смерть дружини або наявність трьох дітей

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів