Російський добровольчий корпус викликав на перемовини губернатора Білгородщини

14:30 4 червня 2023 р.

Фото до новини

На території Білгородської області РФ.

«Пан Гладков. Як жест доброї волі, про які так часто говорять в уряді РФ, ми готові віддати вам полонених, простих російських солдатів, за можливість поспілкуватися з вами особисто», — заявили в РДК, пише Dailylviv.com.

Бійці закликали губернатора до діалогу і попросили, щоб той до 17.00 приїхав на машині швидкої допомоги особисто, у супроводі водія, без зброї у сільський храм.

У такому разі РДК та Легіон поверне двох полонених російських військових, з-поміж яких є старший лейтенант Алєксєй Бєляєв.

Бійці записали відео зі зверненням, у якому стверджують, що перебувають біля села Нова Таволжанка. Де і коли зроблено відео – встановити з незалежних джерел неможливо.

Губернатор Білгородщини В'ячеслав Гладков на звернення наразі не реагував. Вранці в неділю російські добровольці заявили, що «зайшли до передмістя Шебекіно». При цьому Гладков повідомив про обстріл регіону. 

"Операція на території РФ - яскравий приклад реалізації стратегії непрямих дій, - написав у ФБ журналіст Юрій Бутусов. - Росія чекає на наступ на Донбасі та Запоріжжі, зосереджує там усі сили, і замість того отримує удар там, де Росія послабила оборону - на Білгородщині. Варто відзначити високу ефективність усіх героїв, які долучились до операцій Російського добровольчого корпусу та легіону "Свобода Росії" зі звільнення Білгородщини від московських окупантів. Російське командування змушено перекинути значні сили, намагаючись зупинити операції добровольців у прикордонних районах.

Операції з демілітаризації російських військових об'єктів, очевидно, необхідно розповсюдити вздовж усього державного кордону з РФ, щоб не допустити концентрації усіх сил в районі Шебекіно".

Російські партизани створюють демілітаризовану зону в Бєлгородській області на кордоні з Україною

Знищено літак Руслан у Брянській області, ще один пошкоджено, - Легіон Росії

Ексдепутат Росії заявив, що за нападом безпілотника на Кремль стоїть партизанське угруповання

Партизани зупинили рух військових ешелонів на Транссибірській залізниці, - МО (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів