Звільнити Придністров'я від російських окупантів запропонував журналіст

15:14 4 червня 2023 р.

Фото до новини

У Придністров'ї Україна зможе взяти у полон великий обмінний фонд.

Про це написав у ФБ журналіст Юрій Бутусов, інформує Dailylviv.com.

"Час звільнити Придністров'я і звільнити усіх наших полонених, - вважає Юрій Бутусов. -  Звільнення Придністров'я і ліквідація російських військових баз та каналів контрабанди - стратегічна перемога, яка зробить південь України безпечним, ми зможемо зняти з кордону значні сили, до двох бригад, які зараз відволікаються на охорону кордону з окупованими районами

Особливо важливо, що у Придністров'ї Україна може взяти у полон великий обмінний фонд - до 20 тисяч російських військовослужбовців та співробітників окупаційної влади. Це набагато більше, ніж перебуває у полоні РФ громадян України, і ми отримаємо можливість звільнити взагалі усіх, хто ще з 2014-го є у російських тюрмах.

Для реалізації стратегічної ініціативи Україні не обов'язково бити саме там, де ворог чекає удар, де він найсильніший. Російську оборону потрібно усюди де можливо "розм'якшувати".

Але головним результатом кампанії 2023 року може бути наступ у найнеочікуванішому місці - у Придністров'ї". 

Навряд чи така, на перший погляд, дуже корисна,  військова операція можлива без її погодження з Молдовою, країнами ЄС, НАТО і, насамперед, США.

Нагадаємо, що Придністровська Молдавська Республіка — це самопроголошена з допомогою російських окупаційних військ держава у Східній Європі на території Придністров'я, яку міжнародна спільнота визнає частиною Молдови. 

Кремль уже прийняв рішення про напад на Молдову, - The Sunday Times

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів