РНБО розглядає сім версій авікатастрофи в Ірані

15:00 9 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

У Раді національної безпеки і оборони України розглядають сім версій катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України», що розбився 8 січня в Ірані.

Про це, як повідомило в четвер, 9 січня, «Радіо Свобода» розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, котрий зазначив: «Версій ми маємо сім – чотири у відкритому доступі, три версії є поки що закритими. Остаточне рішення ми можемо ухвалити, коли будуть проведені повністю всі дослідження, які потрібно в цьому випадку відпрацювати»

За словами Данілова, експерти, які задіяні до розслідування, «є найкращими фахівцями, які є в нашій країні, вони займалися питаннями стосовно «Бука», яким був збитий літак на території Донецької області». Секретар РНБО запевнив: «Але тут немає гонки, РНБО – не піар-агентство, ми працюємо з доказами, ми працюємо з інформацією. Коли та чи інша версія буде мати більше або менше підтвердження, ми вас будемо про це інформувати. На сьогодні остаточної версії немає».

Раніше Данілов заявляв, що серед основних версій авіакатастрофи – ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК «Тор» (інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі Інтернет); зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту.

Як інформував «Щоденний Львів», літак «Міжнародних авіаліній України» зі 180 пасажирами розбився в Тегерані.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів