«Путін, зроби порядок з Україною і Брюсселем». Польський фермер звернувся до російського диктатора

22:18 20 лютого 2024 р.

Фото до новини

Фермера з прапором СРСР та плакатом, адресованим Путіну, затримала польська поліція.

Про це повідомили у поліції Польщі, пише DailyLviv.com

Правоохоронці зазначають, що фермеру висунуто два звинувачення: за розпалювання та вихваляння путінської агресивної війни та пропаганду тоталітаризму.

"Сілезька поліція негайно відреагувала на інцидент, який стався сьогодні у Водзіславському повіті, де один з учасників протесту вручив банер зі скандальними гаслами, що викликають ненависть.

Policja Wodzisław Śląski та прокуратура здійснюють дії у цій справі за порушенням положень Кримінального кодексу (ст. 256)!! 

Боротьба зі злочинами ненависті є пріоритетом поліції Польщі. Кожен, хто робить вчинок з ненависті до іншої людини, має зіткнутися з наслідками",- йдеться в повідомленні поліції.

Нагадаємо, польські аграрії у вівторок, 20 лютого, провели загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Зокрема, протестувальники розсипали збіжжя з вантажного вагона.

Згодом польські протестувальники розпочали більш жорстко блокувати рух на кордоні з Україною.

Після 17:00 відновився рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску «Хребене - Рава-Руська». Протестувальники також висловили готовність щогодини пропускати по 1 вантажівці в обох напрямках.  

Сьогодні польські фермери заблокували пасажирський потяг з України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів