Пряме влучання Росії в автомобіль з волонтерами з чотирьох країн, - Зеленський

21:58 10 вересня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні поблизу міста Часів Яр на Донеччині російські терористи вдарили по машині волонтерів.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, пише Dailylviv.com.

"Пряме влучання з ПТРК. Станом на цей час точно відомо, що загинув канадець Ентоні Ігнат. На жаль, імовірно, теж загинула іспанка Емма Ігуаль.

Мої співчуття рідним… Ще двоє волонтерів доправлені в лікарні Дніпра. Це громадянин Німеччини Мавік Рубен і громадянин Швеції Йохан Матіас,

їм надається необхідна допомога.

Цей російський обстріл знов-таки підтверджує, наскільки близькою є війна проти України для всіх у світі, хто дійсно цінує людське життя і хто вважає спільним моральним обовʼязком людства зупинити терор і перемогти зло",- зазначив Зеленський.

Волонтери, які потрапили під російський мінометний обстріл, є представниками БО Road2Relief («Дорога допомоги»). про те, що з ними сталося, повідомили на сторінці організації в Instagram.

«Сьогодні вранці близько 10:00 четверо членів нашої команди Road to Relief вирушили зі Слов’янська в напрямку Бахмута, щоб оцінити потреби мирних жителів, які потрапили під перехресний вогонь у смт Іванівське Бахмутського району Донецької області», — йдеться у дописі. 

Зазначають, що від прямого влучання автомобіль, на якому їхали волонтери, перекинувся та загорівся. У салоні були німецький медичний волонтер Рубен Мавік, волонтер зі Швеції Йохан Матіас Тир, канадець Ентоні «Тонко» Ігнат та іспанська волонтерка і директорка організації Road2Relief Емма Ігуаль.

«Рубен і Йохан отримали важкі поранення з осколковими пораненнями й опіками, але тепер вони стабільні в окремих лікарнях далеко від місця події. Було підтверджено, що Тонко загинув, і його тіло було вилучено, тоді як поточний стан Емми досі невідомий», — пишуть колеги волонтерів.

Загиблому Ентоні «Тонко» Ігнату було 58 років. Громадянин Канади зі словацьким корінням живі і працював у провінції Онтаріо. Але, у 2022, на тлі повномасштабного вторгнення РФ, чоловік продав частину свого майна та приїхав в Україну, щоб допомагати людям.

Група Вагнера заявила, що знайдено тіло зниклого британського волонтера

Відсутні частини тіла, численні порізи та сліди тортур: росія повернула британського волонтера Пола Урі

Пластун і сімейний лікар зі США - волонтер у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів