Правдиву ситуацію довкола Соледара знає лише четверо осіб

21:57 15 січня 2023 р.

Фото до новини

Обстановкою на фронті повною мірою володіють лише Верховний Головнокомандувач, Міністр оборони, Головнокомандувач, Начальник Генерального Штабу, пояснила заступниця міністра оборони.

Про це Ганна Маляр написала у ФБ, інформує Dailylviv.com.

"Щодо ситуації довкола Соледара

Зараз  чимало людей намагаються використати високий інтерес до теми боїв за Соледар і встигнути заробити на ній популярність або гроші. 

Я нагадую, що публічне оприлюднення інформації про рух, переміщення, розташування наших військ на кшталт «взяли місто під контроль, залишили місто,  знаходяться у такій-то частині міста, відійшли з такої-то частини у таку тощо» є злочином (ст. 114-2 ККУ), якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генштабом або Міноборони, або іншими уповноваженими державними органами. 

Якщо хтось оприлюднює несанкціоновано інформацію про те, куди зайшли наші війська, звідки перемістились, де фізично знаходяться  - це працює на ворога і шкодить нашим оборонцям. 

Ще раз нагадую, що обстановкою на фронті повною мірою володіють лише – Верховний Головнокомандувач, Міністр оборони, Головнокомандувач, Начальник Генерального Штабу.  

Інші військові, володіють нею фрагментарно – в межах власної зони відповідальності. 

Цивільні – взагалі не володіють, окрім вже названих Президента і Міністра оборони. 

Отже, оприлюднювати інформацію про рух, переміщення, місце знаходження наших військ мають право лише зазначені особи та спеціально уповноважені особи Міноборони і Генштабу. 

Публічна інформація всіх інших осіб - не офіційна і не верифікована Генштабом. 

Тож, що оприлюднив Генштаб по Соледару сьогодні? 

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Макіївка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Сіль, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Красногорівка, Водяне, Майорськ і Мар’їнка Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстріляно позиції наших військ в районах понад 20 населених пунктів. Зокрема це - Спірне, Красна Гора, Кліщіївка, Івано-Дар’ївка, Соледар, Бахмут, Дружба та Північне Донецької області.

Якщо простою мовою - тривають бої. Все інше – неперевірена інформація, несанкціонована і без знання загальної картини фронту (бо це - державна таємниця).

Крім того, інформація уповноваженими особами оприлюднюється з урахуванням не лише оперативної обстановки, але й наших військових планів. 

Цивільні особи не знають цих планів і тому не розуміють контекст, в якому подають фрагменти інформації, що стали їм відомі. Чим завдають шкоди нашій обороні".

Рішення по Соледару командування ЗСУ ухвалить найближчими днями,- речник

Понад сотню російських окупантів ліквідовано в районі Соледару (відео)

Група Вагнера заявила, що знайдено тіло зниклого британського волонтера

Тривають важкі бої за утримання Соледару: Ганна Маляр про актуальну ситуацію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів