Польські митники зупинили жінку з 670 золотими монетами, яку пропустили українські колеги

21:17 18 вересня 2023 р.

Фото до новини

Співробітники Люблінської митниці в Гребенному завадили незвичайній спробі контрабанди.

Про це повідомляє PolsatNews, пише Dailylviv.com.

Жінка, яка поверталася зі Львова, сховала під одягом понад 600 золотих монет. Це не були звичайні «дрібниці» – їхню вартість судовий експерт оцінив у 1,5 мільйона злотих.

За даними служб, під верхнім одягом жінки знайшли 670 монет. Виявилося, що вони мають не лише матеріальну, а й історичну цінність. 

Судовий експерт оцінив, що всі монети були виготовлені із золота, а їхня вартість становила майже 1,5 мільйона злотих . Більшість монет походить з 19-го та 20-го століть. До них належать: корони Угорського королівства, французькі, бельгійські та швейцарські франки, австрійські корони та британські суверени.

Найстарішою монетою були 20 франків із зображенням короля Людовіка XVIII 1817 року. Експерт заявив, що 661 із 670 досліджених монет були валютним золотом, серед іншого: золоті монети, викарбувані після 1850 року

Крім того, деякі з них є монетами, які все ще є законним платіжним засобом. Решта – т. зв інвестиційні або інвестиційні монети, що розглядаються як спосіб інвестування капіталу. Дев'ять із цих монет мають історичну цінність і не є валютним золотом.

Незалежно від вартості монет, про кожну з них необхідно повідомляти митникам. У спробі контрабанди жінка зізналася та подала заяву про добровільне взяття на себе відповідальності. Вона пояснила, що монети купила у Львові у подруги.

Їй довелося заплатити 50 тис. PLN штрафу та покриття витрат на провадження, включаючи висновок експерта. Валютні золоті монети їй повернули.

Українець віз до Польщі зброю і російські ювілейні монети з нагоди анексії Криму (відео)

На Львівщині вилучили 44 старовинні монети

Контрабандист позбувся на Львівщині срібних монет

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів