Перші українські вантажівки прибули до Польщі потягом за маршрутом Скнилів – Славкув (відео)

18:27 10 грудня 2023 р.

Фото до новини

Партія вантажівок залізницею прибула до Польщі. Українська та польська сторони узгодили всі питання щодо перевезень та оформлення митних і прикордонних процедур.

Про це інформує Укрзалізниця, пише DailyLviv.com.

Далі вантажівки до пункту призначення попрямують автошляхом.

Наступні відправлення планують зробити регулярними та залучити в перевезеннях більше модернізованих платформ.

Нагадаємо, що Укрзалізниця організувала між Україною та Польщею контрейлерний поїзд для перевезення вантажівок.

Він курсує за маршрутом Скнилів (Україна) – Славкув (Польща).

"Укрзалізниця вдячна Київському відділку Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України за те, що повірили та переконали перевізників відправити свої вантажівки залізницею. 

Також вдячні Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України за те, що подбали про безпечне курсування поїзда по території України.

Щоб замовити перевезення вантажівки контрейлерним поїздом з України, потрібно звернутися до філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця», у зворотному напрямку – до UZ Cargo Poland",- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: “Корчова - Краківець”, “Гребенне - Рава Руська”, “Дорогуськ - Ягодин”.

Серед вимог до уряду Польщі — повернення практики дозволів для українських перевізників; посилення для іноземців правил перевезень за ЄКМТ (Європейська конференція міністрів транспорту); неможливість реєструвати компанії в Польщі, якщо її фінансова діяльність відбувається не на території ЄС; створення окремої черги для автомобілів на номерах країн ЄС; створення окремої черги на всіх кордонах для порожніх фур, отримання доступу до української системи "Шлях".

З 01:00 4 грудня, завдяки урядовим домовленостям між Україною і Польщею, досягнуто компромісу — розпочато пропуск порожніх великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн) через ПП «Угринів-Долгобичув».

Читайте також: Польща посилила перевірки українських вантажівок уночі. У багатьох випадках накладені адмінстягнення та штрафи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів