Польща посилила перевірки українських вантажівок уночі. У багатьох випадках накладені адмінстягнення та штрафи

20:07 6 грудня 2023 р.

Фото до новини

Міністр інфраструктури Польщі:Альвін Ґаядур заявив, що останніми тижнями посилилися перевірки у нічний час.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

За цей період, за його словами, перевірили понад 1300 українських вантажівок і у багатьох випадках польськими службами були накладені адміністративні стягнення та виписані штрафи українським водіям

Цього року польська Дорожньо-транспортна інспекція вже провела понад 15 тисяч перевірок українських вантажівок. «Це 60 відсотків транспортних засобів цього типу з країн з-за меж ЄС, перевірених польськими службами», – сказав міністр інфраструктури Польщі Альвін Ґаядур. Очільник міністерства додав, що у перевірці транспортних засобів з України також беруть участь поліціянти, прикордонники та Національна податкова адміністрація.

Читайте також: Блокувальники кордону в Польщі перевіряють документи на вантажі, призначені для української армії

Альвін Ґаядур підкреслив, що останніми тижнями посилилися нічні перевірки:

«Ці перевірки проводяться рідше, позаяк дорожньо-транспортні інспектори є посадовцями у корпусі державної служби. Вони поки ще не офіцери. Ми перевірили 1367 транспортних засобів, що належать перевізникам з України. У ста випадках були відкриті адміністративні провадження щодо адміністративного стягнення. Ми виписали теж 54 штрафи за порушення правил дорожнього руху, а також 264 штрафи на водіїв».

Альвін Ґаядур теж повідомив, що у п’ятницю польський уряд розгляне закон про перетворення Дорожньо-транспортної інспекції на силову структуру.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Елвін Ґаядур кілька днів тому оголосив про посилення перевірок українських перевізників на дорогах, що ведуть до пунктів перетину кордону. Це стало результатом зустрічі з польськими перевізниками, які, за словами міністра, заявили, що «розглянуть можливість послаблення протесту, якщо перевірки будуть посилені».

Акція протесту польських перевізників на польсько-українському кордоні триває з 6 листопада. 

Читайте також: Зі сокирою до українських вантажівок. Як польські блокувальники «регулюють» рух на кордоні (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів