Польща жорстко посилить перевірки українських вантажівок, які їдуть до кордону

16:35 2 грудня 2023 р.

Фото до новини

Крім автоінспекції, у цих перевірках братимуть участь й інші служби: Державна податкова адміністрація, Прикордонна служба та поліція.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Міністр інфраструктури Елвін Ґаядур оголосив про посилення перевірок українських перевізників на дорогах, що ведуть до пунктів перетину кордону. Це стало результатом зустрічі з польськими перевізниками, які, за словами міністра, заявили, що «розглянуть можливість послаблення протесту, якщо перевірки будуть посилені».

Елвін Ґаядур нагадав про причини протесту, а також про інші вимоги протестувальників: «Перевізники також звертають увагу на проблему з так званою електронною чергою на українській стороні кордону. На жаль, польські водії довго чекають на в'їзд до Польщі. Були заклики, щоб транспортні засоби проїжджали порожніми, і до цього також закликають перевізники, щоб транспортні засоби, які в'їжджають в Польщу порожніми, не реєструвалися в цій черзі».

Читайте також: Через блокування кордону Польщі з Україною загинуло багато українських військових

Міністр інфраструктури запевнив, що держслужби підтримають вимогу мітингувальників і посилено перевірятимуть українські вантажівки, перевіряючи їхню технічну справність, документи, дотримання режиму роботи та навантаження: «Я задекларував разом з керівниками інших служб, що ці перевірки будуть посилені, в першу чергу на під'їзних шляхах до пунктів пропуску, там, де є блокади. Ці перевірки відбуватимуться там, де є фізична можливість. Крім автоінспекції, у цих перевірках братимуть участь й інші служби: Державна податкова адміністрація, Прикордонна служба та поліція».

Акція протесту перевізників триває з 6 листопада. На пункті пропуску з Україною в Дорогуську орієнтовний час очікування, враховуючи поточну швидкість перевезення транспортних засобів перевізниками, становить приблизно чотири доби. За звичайних умов орієнтовний час очікування 450 транспортних засобів на проходження становить приблизно 20 годин.

У Гребенному орієнтовний час очікування — при поточній швидкості транспортування транспортних засобів перевізниками - становить приблизно 7 днів. За нормальних умов орієнтовний час очікування 800 вантажівок на розмитнення становив би близько 57 годин. Також велика черга на переході в Долгобичеві, де доводиться чекати 25 годин.

Читайте також: Зі сокирою до українських вантажівок. Як польські блокувальники «регулюють» рух на кордоні (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів