Обстрілів зазнали майже 100 населених пунктів, - Генштаб

08:17 28 вересня 2022 р.

Фото до новини

Російські окупанти б’ють по цивільних об’єктах, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права.

За минулу добу росіяни завдали 10 ракетних і 17 авіаційних ударів, здійснив понад 105 обстрілів з ракетних систем залпового воню. Про це повідомив Генштаб Збройних Сил України, пише Dailylviv.com.

Російські окупанти б’ють і по цивільних об’єктах, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони ті звичаї ведення війни. Від ворожого вогню постраждало понад 40 населених пунктів.

На Новопавлівському і Запорізькому напрямках обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали понад 25 населених пунктів.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали більш як 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. 

З метою ведення розвідки, коригування вогню і завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 25 вильотів БпЛА.

Натомість українська авіація Сил оборони завдала 17 ударів по окупантах. Підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили і військової техніки ворога, 3 опорних пунктів і 7 позицій зенітних ракетних комплексів. 

Крім того, за добу, українські підрозділи протиповітряної оборони знищили літак, 6 БпЛА і 1 керовану авіаційну ракету Х-59 ворога.

Ракетні війська і артилерія ЗСУ уразили 12 районів зосередження живої сили і техніки противника, 4 склади з боєприпасами, позиції засобів протиповітряної оборони і радіоелектронної боротьби, зокрема, автоматизовану станцію перешкод “Житель”. Загальні втрати окупантів наразі уточнюються.

Військові ешелони з РФ у Білорусь прибуватимуть через три залізничні прикордонні переходи

Ракетні удари по Харкову: пожежа, у двох районах немає електропостачання

Як іранські БПЛА опинилися на Росії: пояснення міністра з Тегерану

Львівські десантники залишили на полі бою 40 тіл росіян

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів