НАТО не спостерегло жодних змін у ядерній позиції Росії

20:20 30 вересня 2024 р.

Фото до новини

«Безрозсудна російська ядерна риторика» Путіна не повинна стримувати членів НАТО від надання додаткової військової допомоги Україні.

Про це заявив глава НАТО Єнс Столтенберг, який покидає свою посаду, в інтерв’ю Reuters у понеділок, пише DailyLviv.com.

Столтенберг відреагував на заяву Путіна минулого тижня про те, що Росія може застосувати ядерну зброю, якщо її вразять звичайними ракетами, і що Москва вважатиме будь-який напад на неї за підтримки ядерної держави спільним нападом.

Попередження Путіна прозвучало, коли Сполучені Штати та їхні союзники обмірковують, чи дозволити Україні запускати звичайні західні ракети вглиб Росії. Київ заявляє, що хоче отримати дозвіл вражати військові цілі на Росії.

«Те, що ми бачили, — це модель безрозсудної російської ядерної риторики та повідомлень, і це вписується в цю схему», — сказав Столтенберг, який у вівторок  після десятиліття повноважень передає керівництво НАТО колишньому прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте.

«Кожного разу, коли ми посилювали нашу підтримку новими видами зброї — бойовими танками, далекобійним вогнем або F-16 — росіяни намагалися нам завадити», - сказав Столтенберг Reuters у штаб-квартирі НАТО на околиці Брюсселя.

«Їм це не вдалося, і цей останній приклад не повинен перешкоджати союзникам за НАТО підтримувати Україну».

За його словами, НАТО не спостерегло жодних змін у ядерній позиції Росії, "які б вимагали будь-яких змін з нашого боку". 

Адміністрація США досі не бажала дати Україні дозвіл завдати ударів глибоко всередині Росії за допомогою такої зброї, як ракети великої дальності ATACMS, через побоювання посилення напруженості з Москвою та можливої ​​помсти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів