Нардеп зі Львівщини Орест Саламаха зрікся автомобіля Mercedes-Benz EQS 450+

13:34 13 вересня 2023 р.

Фото до новини

Електромобіль 2021-го року виробництва був придбаний на аукціоні у США у червні 2022-го битим і ввезений в Україну за $55 тисяч доларів.

Про це йдеться у сюжеті Вадима Коршенка на Bihus.Info, пише Dailylviv.com.

Як повідомляють журналісти, влітку 2023 року за кермом автомобіля Mercedes-Benz EQS 450+ зафіксували нардепа з фракції “Слуга народу” Ореста Саламаху.

Як з’ясували Bihus.Info, цей електромобіль 2021-го р.в. був придбаний на аукціоні у Штатах у червні 2022-го битим і ввезений в Україну за $55 тис. дол. Його оформили на мати нардепа, відновили і у травні 2023-го року виставили на продаж за $99 тис.

У коментарі журналістам Орест Саламаха заявив, що автомобіль, за кермом якого його зафіксували, купував і відновлював його брат.

За словами нардепа, він брав автомобіль у тимчасове користування через недоступність особистого автомобіля.

У липні 2023-го цей автомобіль переоформили з матері Ореста Саламахи на іншого власника.

За словами політика, автомобіль його родині більше не належить. 

Довідка від Чесно

Народний депутат 9 скликання від “Слуги народу”.

Наприкінці 2022 року проголосував за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Публічне обговорення проєкту не проводилося. ГО, ЗМІ та Асоціація міст України закликали нардепів доопрацювати проєкт. За кілька годин після скандального голосування петиція з вимогою до президента накласти вето набрала понад 25 000 голосів. НАЗК повідомила, що подані антикорупційні зауваження враховані не повною мірою.

У 2020 році виступив проти створення консультативної ради в Тристоронній контактній групі за участі представників ОРДЛО попри позицію фракції “Слуга народу”.

У тому ж році увійшов до ради Львівської обласної партії “Слуга народу”.

Також відзначився тим, що заснув у залі Верховної Ради під час пленарного засідання.

У тому ж році Дрогобицька міська рада зверталась до Верховної Ради з вимогою відкликати Саламаху через його бездіяльність на своєму окрузі.

Дрогобицькі депутати пояснили своє рішення тим, що нардеп Орест Саламаха, зокрема, зігнорував офіційне запрошення прийти на сесію міськради, де розглядалися нагальні для регіону проблеми.

У 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії “Слуга Народу” за виборчим округом №121 (Львівська область) як безпартійний. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань бюджету.

Під час президентських виборів 2019 року Саламаха був довіреною особою майбутнього президента Володимира Зеленського.

До 2019 року працював у компанії свого тестя ТОВ "Буд Інвест Ком", яка займається забудовою, працював менеджером з постачання, заступником директора з будівництва та директором компанії.

До приходу у компанію цим працював менеджером з продажу, займався гуртовою та роздрібною торгівлею. 

У 2013 році закінчив Національний університет “Львівська політехніка” за спеціальністю “Менеджмент – логістика”. У 2018 році закінчив Львівський університет бізнесу та права за спеціальністю “Правознавство”.

Народився 25 березня 1991 року у Львові.

Два нардепи від Львівщини жодного разу не захотіли виступити в Раді

Придбано в час війни: напдеп Андрій Кіт зі Львівщини приїхав під ВР на Mercedes-Benz GLE 400d 2022-го року

Нардеп від Слуги народу потрапив у важку ДТП: що відомо

На трасі Тернопіль – Львів – Рава-Руська народний депутат збив на смерть пішохода (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів