Надзвичайна ситуація на півдні України, - Міненерго

12:19 10 червня 2023 р.

Фото до новини

Українські ГЕС працюють зі зниженою потужністю для зменшення наслідків підтоплень на півдні країни.

Про ситуацію в енергосистемі станом на 10 червня повідомило Міненерго, пише Dailylviv.com.

Уночі ворог завдав чергового ракетно-дронового удару по території України. Зафіксовано влучання в промисловий майданчик об’єкта газовидобутку, внаслідок чого тимчасово припинено подачу газу з цього об’єкта у газотранспортну систему. Триває ліквідація наслідків. 

Українські ГЕС Дніпровського каскаду працюють зі зниженою потужністю, аби зменшити наслідки повені, що виникла внаслідок підриву Каховської ГЕС, та накопичують воду у верхніх водосховищах, аби сформувати необхідний запас для роботи та генерації електроенергії. 

Через підрив окупантами Каховської ГЕС та спричинену ним повінь триває надзвичайна ситуація на півдні країни. У Херсонській області через підтоплення знеструмлено 10 населених пунктів, підтоплено 162 трансформаторні підстанції. У Херсоні - через підтоплення без світла залишаються  понад 15 тисяч споживачів. На Миколаївщині - підтоплено 13 населених пунктів. Без світла - понад 2 тисячі споживачів. 

Водночас у місті Херсон фіксується зменшення рівня води. Станом на ранок він склав 4,79 м (максимум сягав 5, 68 м). Відповідно енергетики намагаються вести відновлювальні роботи там, де це можливо, та підключати споживачів. 

Ситуація на ЗАЕС. Станом на 08:00 10 червня рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя становить 10,42 м, а у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС – 16,67 м, цього достатньо для забезпечення потреб станції. Експерти Енергоатому моніторять ситуацію.

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф територій. Ворог обстріляв та пошкодив лінії електропередачі в Чернігівській, Харківській та Херсонській областях. У Донецькій області знеструмлено 3 населених пункти.

Внаслідок попередніх обстрілів без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Крім того, в Чернігівській та Сумській областях є знеструмлення через негоду, ведуться відновлювальні роботи.

Через технологічні порушення знеструмлювалися споживачі в Києві. Усіх заживлено.

Необхідна перебудова системи водозабезпечення всього півдня України

Море перетворюється на сміттєзвалище та кладовище, - ДПСУ(відео)

4 людей загинуло та 27 - вважаються зниклими безвісти після підриву Каховської ГЕС

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів