Начальник обласного управління МВС доповів громаді про ситуацію в спецбатальйоні «Львів»

18:10 29 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

За словами Дмитра Загарії, особовий склад цього підрозділу виявився неготовим до подальшого знаходження у польових умовах.

Інтернет-видання «Zaxid.net» інформує сьогодні, 29 червня, в повідомленні «Загарія пояснив, чому бійці батальйону Львів покинули полігон»:

«Бійці підрозділу патрульної служби міліції «Львів» покинули полігон не самовільно, а за рішенням керівництва. Про це  повідомив начальник головного управління МВС у Львівській області Дмитро Загарія. Зокрема, на своїй сторінці у Facebook він роз’яснив ситуацію із батальйоном спецпризначення «Львів».

«Доповідаю громаді щодо ситуації, яка склалася у БМСП «Львів». Інформую про те, що частина батальйону «Львів», а саме 60 чоловік, згідно з рішенням командирів була направлена на навчання в польових умовах у село Сасів терміном на 3 доби по 27 червня. Однак учора ввечері рішенням керівництва батальйону за погодженням із заступником начальника ГУ МВС Маруняком С.Р. було прийнято рішення про продовження терміну даного навчання ще на один тиждень. Особовий склад був неготовий до подальшого знаходження у польових умовах, а рішення командування батальйону про свої наміри з особовим складом не обговорювалося. Це викликало певне невдоволення серед особового складу», – написав Загарія.

За словами очільника міліції області, через це його заступник Сергій Маруняк і командири батальйону  прийняли рішення відпустити усіх додому, щоб підготуватися до подальшого навчання з 1 липня. «Разом з тим мною прийнято рішення про проведення службової перевірки за фактом непрофесійних дій командування батальйону в питаннях підготовки особового складу до несення служби в особливих умовах та притягнення винних до дисциплінарної відповідальності аж до звільнення з органів внутрішніх справ», – наголосив керівник МВС у Львівській області.

Також він додав, що інформація у ЗМІ щодо неналежного забезпечення харчуванням особового складу не відповідає дійсності. «У мене виникло багато питань щодо спрощеного комплектування згаданого батальйону, оскільки спрощена схема відбору кадрів у цей підрозділ несе певні загрози і застереження», – зазначив Загарія.

Також він зауважив, що можливо не усі бійці готові до служби в батальоні, адже це пов’язано з ризиками для здоров'я та життя, у тому числі при можливому залученні їх у особливих умовах. «Також мною буде запропоновано особовому складу батальйону написати добровільно рапорти на звільнення, якщо вони не готові нести службу в особливих умовах. За весь період часу з дня формування батальйону «Львів» за власним бажанням звільнилося 15 чоловік особового складу. І до речі, мій мобільний телефон включений цілодобово. Про результати проведеної службової перевірки проінформую додатково, у тому числі через засоби масової інформації», – написав Загарія.

Як повідомляв «Zaxid.net», 27 червня бійці підрозділу патрульної служби міліції «Львів», обурені умовами несення служби та поведінкою керівництва, покинули полігон. Вояки обурювалися, що їх повезли до навчального центру внутрішніх військ, на полігон у село Сасів Золочівського району Львівської області на три дні, а керівництво несподівано вирішило залишити бійців там ще на тиждень. Вони нарікали на неналежні умови для проживання та тренувань.

Як інформував «Щоденний Львів», батальйон «Львів» протестує проти неналежної підготовки, речник обласного управління МВС Світлана Добровольська повідомила в суботу, що бійці спецбатальйону «Львів» поїхали додому з відома керівництва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів