На Львівщині повідомили, скільки військовозобов’язаних переселенців стало на облік

18:49 8 березня 2022 р.

Фото до новини

У Львові запрацював координаційний центр для роботи з військовозобов’язаними переселенцями. Відповідно до наказу про загальну мобілізацію, вони зобов’язані стати на військовий облік упродовж наступних 24 годин після прибуття.

Про це інфомує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«Різко збільшилась кількість призовних чоловіків 18-60 років, які рятуючи себе та свої сім’ї від обстрілів прибувають на Львівщину. Частина наших громадян перетнули кордон, інші знайшли прихисток у межах області. Спеціально для військовозобов’язаних переселенців у місті розпочав роботу координаційний центр. Розташований він за адресою: м. Львів, вул. Ветеранів, 11», - розповів заступник начальника Львівської ОВА Віталій Загайний.

Центр працює щоденно з 09:00 ранку до 18:00 вечора. У ньому можна довідатися, як стати на військовий облік, який пакет документів потрібно і що робити у разі відсутності окремої довідки. До обов’язкового переліку належить паспорт, ідентифікаційний код та документ про військовий облік.

«Загальна чисельність станом на зараз складає майже 2,5 тисячі осіб. З них понад 650 вже опрацювали та ще 210 скерували в Збройні Сили України», - зазначив заступник.

Міські ЦНАПи фіксують тимчасове місце проживання людини, скеровують її до центрів комплектації або ж відтерміновують її візит, у зв’язку з наявними чергами. Є дві категорії, які не закликають до війська: люди з інвалідністю та багатодітні батьки.

Правоохоронні органи перевірятимуть в довільній формі осіб, які прибули на Львівщину – під час патрулювання, на блокпостах, під час заселення тощо.

Військовозобов’язані переселенці повинні пам’ятати, що у випадку відмови ставати на військовий облік, вони нестимуть кримінальну відповідальність. 

Водіїв від 18 до 60 років випускатимуть за кордон - рішення уряду

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів