На Львівщині звільнили водія маршрутки, який дав інтерв'ю телевізійникам

12:23 12 січня 2024 р.

Фото до новини

Водій автобусного маршруту №709 Львів АС "Західна»"– Ільник", який обслуговує перевізник ПП «Тур-Авто», озвучив неправдиву інформацію щодо роботи АСООП на території області.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Інцидент трапився у вівторок, 9 січня, під час розмови з журналістами місцевого телеканалу. Зрештою, сюжет вийшов в ефір, темою якого було функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду у приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування Львівської області (далі - АСООП).

Водій маршрутки на запитання журналістки про те, чи можна розрахуватись картою відповів: “Може, у вас всі гроші забрати. Прошу пані, ви хочете лишитися без грошей? Може взяти від кінцевої до кінцевої”.

З урахуванням цього департамент дорожнього господарства Львівської ОВА провів роботу з автотранспортним підприємством ПП «Тур-Авто» щодо забезпечення ними в межах договірних обов’язків постійної та безперебійної роботи АСООП. 

Читайте також: Львівщина перша в Україні запустила безготівкову оплату в приміських та міжміських автобусах

Своєю чергою, підприємство відреагувало на слова свого працівника у сюжеті та, зрештою, звільнили його за порушення трудової дисципліни. Відповідний наказ № 22 від 10 січня 2024 року «Про звільнення з роботи» надійшов до департаменту дорожнього господарства на наступний день після виходу матеріалу у ЗМІ. 

«Водії та перевізники, які своїми діями дискредитуватимуть систему АСООП, не будуть обслуговувати приміські та міжміські (внутрішньообласні) маршрути Львівської області. Система АСООП створена для забезпечення  зручності пасажирів, а також уніфікації технологій та способів оплати проїзду пасажирів і багажу в пасажирському транспорті», - повідомляє директор департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

Читайте також: Система «check-in - сheсk-out» запрацювала в громадському транспорті Львівщини. Як платити

У департаменті дорожнього господарства ЛОВА наголосили, що водії повинні інформувати пасажирів про можливість безготівкової форми оплати та, за необхідності, допомогти здійснити безконтактну оплату, або показати, де в транспортному засобі знаходиться інформаційна листівка з покроковою інструкцією, як скористатися такою послугою, та номером гарячої лінії.

Наказ

Нагадаємо, у Львові буде безплатна пересадка у громадському транспорті. За скільки хвилин треба встигнути.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів