Микола Ковалишин, Любомир Мазурчак, Сергій Лемець: завтра Львів прощатиметься з Героями

19:06 21 квітня 2023 р.

Фото до новини

У суботу, 22 квітня, Львів попрощається з трьома Героями. Микола Ковалишин, Любомир Мазурчак, Сергій Лемець захищали Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі

Біографії Героїв

Любомир Мазурчак (25.01.1972-16.04.2023) Уродженець міста Перемишляни Львівської області.

Навчався у Перемишлянському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Львівської області. Закінчив Львівський поліграфічний інститут (сьогодні – Українська академія друкарства). Після завершення навчання проходив військову службу у столиці, здобував звання «молодший сержант».

У мирний час працював оператором комп’ютерних технологій у Перемишлянському управлінні з експлуатації газового господарства АТ «Львівгаз». Згодом обіймав посаду майстра з обслуговування механічного обладнання в ПрАТ «Львівобленерго».

Захоплювався спортом, грав на кількох музичних інструментах.

З початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. За особисту мужність був нагороджений нагрудним знаком Міністерства оборони України «За зразкову службу».

У Любомира Мазурчака залишилися батьки, дружина та троє синів.


Микола Ковалишин (28.05.1996-19.04.2023) Львів’янин.

У ранньому віці залишився без батька, який був ліквідатором Чорнобильської катастрофи.

Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №78, після закінчення 5-го класу вступив до львівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №43 Львівської міської ради Львівської області. Здобував освіту у колишньому Львівському професійному ліцеї харчових технологій.

Після закінчення навчання працював на місцевому приватному підприємстві «Дзиґа». Надалі займався комплектуванням товарів у мережах «Рукавичка» та «Сільпо».

Захоплювався військовою археологією.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації разом із братами став на захист Батьківщини до лав 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Боровся з окупантами на східному напрямку.

У Миколи Ковалишина залишилися мама, дружина та троє братів.


Сергій Лемець (05.12.1967-15.04.2023) Львів’янин.

Навчався у ліцеї №18 Львівської міської ради. Закінчив військове авіаційне училище. Також отримав диплом бакалавра з менеджменту та диплом спеціаліста з менеджменту організацій та адміністрування.

Під час Революції Гідності був командиром «Сотні Лева». Упродовж 2014-2022 років виконував бойові завдання у зоні проведення АТО/ООС.

Проходив службу у складі головного управління розвідки Міністерства оборони України. Жив військовою справою. Перебував у специфічних регіонах світу, мав вагомий досвід взаємодії з міжнародними партнерами. Займався підготовкою груп добровольців.

Активно займався спортом: греблею на байдарках, футболом, був кандидатом у майстри спорту. Член Національної спілки журналістів України.

З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації перебував на перших лініях фронту, був нагороджений численними відзнаками, зокрема, «За сприяння воєнній розвідці України» II-го ступеня та медаллю «Честь і слава» II-го ступеня.

У Сергія Лемця залишилися дружина, сестра, брат, теща та двоє синів, один з яких продовжує справу батька.

Попри поранення, повернувся на фронт: у Львові прощатимуться з Володимиром Гривнаком

Завтра у Львові прощатимуться з бійцем 24-ї механізованої бригади імені короля Данила

Сумна звістка перед Великоднем: у Львові прощатимуться з трьома Героями

Повернувся з Польщі на фронт, попри погане здоров'я пішов воювати: у Львові прощатимуться з двома Героями

Максим Депутат, Роман Боровик, Владислав Загорулько загинули за Україну. Їх поховають у Львові

Розводив голубів - символ миру, загинув у війні за Україну: Героя поховають завтра у Львові



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів