Міноборони Румунії прокоментувало удари російських БпЛА по території своєї країни

11:45 4 вересня 2023 р.

Фото до новини

Атаки безпілотників, здійснені Російською Федерацією, не становили прямої військової загрози національній території чи територіальним водам Румунії.

Про нічну атаку Росії на Україну заявили у Міністерстві оборони Румунії, пише Dailylviv.com.

"Прес-служба Міноборони уточнює ситуацію з безпекою поблизу румунських кордонів у контексті нещодавніх атак збройних сил Російської Федерації на інфраструктуру українського морського порту Рені, - йдеться у сьогоднішній заяві.- Міністерство національної оборони рішуче засуджує атаки на українські об’єкти та елементи цивільної інфраструктури, вважаючи їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила.

Відповідальні структури Міноборони в режимі реального часу відстежували ситуацію, спричинену атаками російських безпілотників, здійсненими минулої ночі на інфраструктуру морського порту Рені. Атаки безпілотників, здійснені Російською Федерацією, не становили прямої військової загрози нашій національній території чи територіальним водам Румунії.

Міністерство національної оборони продовжує впроваджувати заходи посиленої пильності в наземному, морському та повітряному просторі, а також заходи, призначені для зміцнення оборони та стримування на східному фланзі, відповідно до національного плану та планів Альянсу".

Раніше речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що під час масованої атаки в ніч на 4 вересня російські дрони-камікадзе «Шахед» впали та вибухнули на території сусідньої Румунії.

Вибухи на Одещині, падіння безпілотника в Румунії: друга нічна масована атака БпЛА

17 дронів було збито вночі силами ППО на Одещині

У Львові на хімзаводі пролунав вибух

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів