У Львові на хімзаводі пролунав вибух

00:46 4 вересня 2023 р.

Анатолій Бобришов показує начальнику Львівської обласної військової адміністрації Максиму Козицькому свій сімейний завод.

Анатолій Бобришов показує начальнику Львівської обласної військової адміністрації Максиму Козицькому свій сімейний завод.

Загрози для мешканців міста немає.

За повідомленням моніторингових каналів, які посилаються на ДСНС, на території хімзаводу стався вибух під час технологічного процесу. Загрози для мешканців міста немає, пише Dailylviv.com.

Звук вибуху добре чули мешканці мікрорайону Сихів, де розташоване підприємство. Вони повідомляли про це в соціальних мережах.

Нагадаємо, про вибухи на хімічному заводі ЗМІ писали й раніше: 21 листопада і 3 серпня 2021 року. 

Як зазначали тоді ЗМІ, у корпусах підприємства від вибухів повилітали шибки, але пожежі не було. Спочатку керівництво заводу не впускало ані поліцію, ані рятувальників на підприємство, аргументуючи тим, що це - приватна територія. Згодом правоохоронці і рятувальники зайшли на територію АТ.

Нагадаємо, що у липні 2023 року колегія суддів ВАКС засудила до 4 років позбавлення волі директора державного підприємства «Павлоградський хімічний завод» Валерія Кирилова. Павлоградський хімзавод має стратегічне значення для економіки й безпеки України, оскільки залучений до процесу виробництва вибухових речовин. 

За даними слідства, хімзавод використовував компанію-прокладку для поставки своєї продукції кінцевим клієнтам. У результаті продукцію постачали за однією ціною, а "прокладка" продавала її на 30% дорожче. В результаті дії посадовця завдали збитків держпідприємству на суму понад 7 млн грн.

Довідка

"АТ Львівський хімічний завод" - найбільша газова компанія України. Виробник та імпортер технічних, харчових, медичних газів та газових сумішей. Компанія здійснює постачання всього спектру газової продукції: промислових газоподібних газів в балонах різного обсягу, зріджених газів, медичних газів, багатокомпонентних газових сумішей харчового та виробничого призначення.

Співвласником АТ "Львівський хімічний завод" є багаторічний директор цього підприємства Анатолій Бобришов, який був засновником і до травня цього року очолював Конгрес російських общин західних областей України, що лише чотири місяці тому перереєструвався і змінив назву на ГО "Конгрес підприємців західних областей України".

Кінцевим бенефіціарам АТ АТ "Львівський хімічний завод" Анатолію Бобришову належить 33,36% акцій, а його доньці Крістіні Бобришовій - 49,6%. Остання також є стовідсотковою засновницею і власницею ТОВ "Львівський хімічний завод".

Вибух стався при розпалюванні котла: у Львові повідомили подробиці НП на Залізничнетеплоенерго

У квартирі в багатоповерхівці Львова стався вибух

Нічний вибух у Львові (відео, фото)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів