Голова ЛОДА переконався на Львівському хімзаводі, що для хворих в області є достатньо кисню

18:51 2 квітня 2021 р.

Фото до новини

Керівник заводу Анатолій Бобришов розповів, що виробництво рідкого медичного кисню за останній рік збільшилося учетверо.

80% з 3282-х пацієнтів, які перебувають у лікарнях Львівщини з коронавірусом, потребують кисневої підтримки. На сьогодні в області 4042 ліжка забезпечені киснем. В області працює єдине в Україні підприємство, яке виготовляє медичний кисень у великих обсягах – Львівський хімічний завод.

Сьогодні роботу підприємства проінспектував голова Львівської ОДА Максим Козицький.  

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

“Епідситуація тривожна, тож ми продовжуємо розширювати кисневу мережу. Проблем з постачанням кисню немає. Львівський хімічний завод виробляє і реалізує рідкий медичний кисень, а також переробляє його на газифікований – у балонах. Лікарні, що мають газифікаційні кисневі станції (кріогенний газифікатори), використовують рідкий кисень, який на місці перетворюється на газ і подається по киснепроводах у палати. Сьогодні 2 675 ліжок в наших лікарнях мають таке централізоване підведення кисню. Зауважу, що ці кисневі станції також встановлювали працівники «Львівського хімічного заводу». Вони ж прокладали киснепроводи і вводили ввесь цей механізм в експлуатацію”, – зазначив Максим Козицький.

Керівник заводу Анатолій Бобришов розповів, що виробництво рідкого медичного кисню за останній рік збільшилося учетверо. А газифікованого – у сім разів. На підприємстві працює близько 200 осіб. Щоб повністю забезпечити киснем лікарні, восени працівникам доводилося працювати у 2-3 зміни, робітничому персоналу – практично без вихідних.

Виручені кошти завод й далі вкладає в газифікатори, кріоциліндри, інше обладнання. На цей рік запланували багато роботи у лікарнях всієї Західної України.

Біля львівської лікарні швидкої медичної допомоги вишикувалася черга зі швидких

Кількість смертей від пневмоній у Львові збільшилась у десятки разів,- мер

У Львові заповнено вже понад дві третини ковідних ліжок

Кисень до лікарень у Польщі готове доставляти військо

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів