Голова Держприкордонслужби надаватиме особливий дозвіл на виїзд за кордон

14:28 14 червня 2023 р.

Фото до новини

Кабмін на засіданні 13 червня привів у відповідність до закону Правила перетинання кордону.

Про це повідомив Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

Внесено зміни до пункту 1 Правил перетинання державного кордону громадянами України, якими доповнено відповідний пункт після слів «Правила визначають порядок» словами «та умови», задля приведення поняття «умови перетинання громадянами України державного кордону» у відповідність до вимог частини 6 статті 14 Закону «Про прикордонний контроль».

У ч. 6 ст. 14 Закону йдеться про те, що за наявності підстав гуманітарного характеру, для забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань іноземцям, особам без громадянства або громадянам України, які не відповідають одній чи кільком умовам перетинання державного кордону України, Голова Державної прикордонної служби України або особа, яка виконує його обов’язки, може дозволити перетнути державний кордон.

Відповідну зміну до Закону «Про прикордонний контроль» було додано до закону відносно нещодавно – 24 лютого 2023 року (законопроект 7475, закон №2952-IX).

Отже, якщо громадянин України не відповідає умовам для того, аби дозволити йому виїхати з України, але є певні підстави «гуманітарного характеру», то голова Прикордонної служби може надати йому дозвіл на виїзд. А Кабмін уточнив, що невідповідність умовам – це невідповідність тим нормам, які визначені у Правилах перетинання кордону.

Кому через 5 днів заборонять їздити за кордон без службової мети: повний перелік посад

За кордон їздити на відпочинок чи з іншою недержавною метою посадовцям більше не вдасться, - Зеленський

Водіїв від 18 до 60 років випускатимуть за кордон - рішення уряду

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів