Львівська ОВА попередила користувачів системи Шлях про оновлені правила перетину кордону

15:37 1 лютого 2023 р.

Фото до новини

Від 27 січня виїзд за кордон регулює постанова Кабміну № 69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України».

Відповідно до постанови Львівська ОВА змінила форму звернення щодо отримання дозволу на виїзд за межі України з гуманітарною метою. Керівниця апарату Львівської ОВА Ірина Шурпяк розповіла, як функціонуватиме система «Шлях» в нових умовах. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«Що змінилось? Серед перелічених категорій є народні депутати, депутати місцевих рад, керівники органів державних установ, їхні заступники, керівники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування тощо, які зможуть перетинати кордон лише з метою відрядження. Це досить велика кількість громадян. Самостійно Львівська ОВА не може володіти повною інформацією, у нас немає таких повноважень. Тому дуже просимо волонтерів, які подають запити на перетин держкордону, звіряти інформацію про осіб зі списків, в тому числі чи подані особи не належать до перелічених у 69-й постанові. З новим зразком листа можна ознайомитись на сайті адміністрації. Від достовірності даних залежить репутація організації та рішення комісії, яка регулює виїзд за межі України», – наголосила Ірина Шурпяк. 

За її словами, варто зосереджувати увагу на абзаці з переліком посад осіб, які відтепер мають право перетинати державний кордон лише на підставі рішень про службові відрядження. 

«Багато керівників органів місцевого самоврядування або інших держслужбовців подавалися в «Шлях», щоб привозити гуманітарну допомогу. У зв'язку з виходом цієї постанови, їх більше не можна вносити в систему. Тепер вони повинні отримати відповідно оформлене відрядження і  саме з цим документом звертатись до Державної прикордонної служби», – додала керівниця апарату ЛОВА. 

Впродовж трьох днів з моменту виходу постанови усі організації були зобов'язані подати реальні списки осіб, які належать до визначених категорій. Цей перелік людей мають отримати і регулювати прикордонники. 

«Основні зміни, які внесли у постанову – це керування виїздом посадових осіб. Всі посадові особи мають право виїжджати за межі України тільки зі службовою метою. Постанова також врегульовує виїзд жінок за кордон, які є заброньованими або мають керівну посаду в державних органах. Відтепер вони також можуть перетнути кордон лише у службовому відрядженні. Виняток – супровід неповнолітніх або відвідування дітей з наявністю підтверджувальних документів, супровід на лікування одного з членів сім’ї першого ступеня спорідненості, а також у випадку смерті одного з членів сім’ї першого або другого ступеня спорідненості за кордоном», – підкреслив заступник начальника штабу, начальник відділу організації прикордонного контролю 7 прикордонного Карпатського загону, підполковник Іван Баран.  

Кому через 5 днів заборонять їздити за кордон без службової мети: повний перелік посад

За кордон їздити на відпочинок чи з іншою недержавною метою посадовцям більше не вдасться, - Зеленський

Водіїв від 18 до 60 років випускатимуть за кордон - рішення уряду

На мерседесі з охоронцями Козловського на курорт в Іспанію їздив заступник генпрокурора

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів