Міністр оборони Канади запевнив – навчальний центр на Львівщині відповідає кращим світовим стандартам (відео)

00:24 28 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Джейсон Кенні повідомив у суботу, що близько двохсот канадських інструкторів розпочнуть підготовку українських військових вже наприкінці літа.

Міністр оборони Канади: «Полігон на Львівщині відповідає найкращим світовим стандартам»

Джейсон Кенні повідомив у суботу, що близько двохсот канадських інструкторів розпочнуть підготовку українських військових вже наприкінці літа.

Міжнародний центр миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.відвідали міністр оборони України, генерал-полковник Степан Полторак, та міністр національної оборони Канади Джейсон Кенні. Під час заходу Глави оборонних відомств обговорили можливості навчання військовослужбовців Збройних Сил України військовослужбовцями з Канади. Наразі триває опрацювання проекту Технічної угоди між Міністерством оборони України та Департаментом національної оборони Канади щодо проведення військової підготовки в Україні.

«Проведення таких навчань розпочнеться вже восени цього року та триватиме упродовж двох наступних років, – розповів міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак. – Такі навчання дадуть змогу отримати українським військовим нові знання, згідно стандартів НАТО, а для канадських тренерів – перейняти український досвід, отриманий під час ведення бойових дій в зоні проведення АТО».

Як зазначив Міністр національної оборони Канади Дейсон Кенні, матеріальна база Міжнародного центру миротворчості та безпеки дозволяє провести навчання на високому рівні та відповідає найкращим світовим стандартам.

Джейсон Кенні наголосив: «Я приємно вражений матеріально-технічною базою, яка зосереджена в Центрі». Окрім величезного бажання українських військовослужбовців опановувати нові знання, сучасне технічне оснащення дозволить провести навчання на високому рівні.

Під час огляду Центрального містечка, який проводив начальник Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного – генерал-лейтенант Павло Ткачук, міністри оборони України та Канади, оглянули його інфраструктуру і навчальні класи. Також вони побували безпосередньо на заняттях курсантів вишу, які відпрацьовували тактику дій підрозділу під час наступу противника.

Також під час зустрічі Міністр національної оборони Канади позитивно відзначив зміни, які відбуваються в українському оборонному відомстві. «Реформа Збройних Сил України, яку кілька днів тому презентував міністр оборони України в Брюсселі, має позитивні відгуки серед країн-членів НАТО, – розповів Джейсон Кенні. – Ми й надалі будемо поглиблювати нашу співпрацю та усіляко допомагати українській армії на шляху до змін».

Своєю чергою, міністр оборони України, генерал-полковник Степан Полторак, подякував усьому канадському народу за підтримку в такі складні для України часи, та наголосив, що заплановані навчання мають важливе значення. Він також зазначив:

«Така довгострокова програма навчань особливо актуальна для нас сьогодні. Адже час їх проведення збігається із періодом, який визначено для повного переходу української армії на стандарти НАТО. Зазначимо, що навчання мають інтеграційний підхід, – тобто дозволяють усім сторонам обмінюватися досвідом. Досвід українських військових, здобутий в АТО, буде переданий канадським колегам».

Під час перебування на МЦМБ глави оборонних відомств узгодили план проведення навчання. Наприкінці літа близько двохсот канадських інструкторів розпочнуть підготовку українських військових. Сама ж підготовка, за попередніми домовленостями, триватиме до 2017 року.

Під час підходу до преси генерал-полковник Степан Полторак відзначив, що співпраця із канадською стороною триває досить давно. Зокрема канадські Збройні Сили надають українським колегам розвідувальні дані із супутників, а на початку року допомогли із зимовою формою одягу.

Відповідаючи на питання журналістів, міністр оборони України також зауважив, що вітчизняне оборонне відомство одним із перших перейшло на систему електронних закупівель. «Це дозволило мінімілізувати людський фактор, а значить уникнути проявів корупції. На цьому вже зекономлено 300 мільйонів гривень», – зазначив генерал-полковник Степан Полторак.

Про це розповіли в суботу на сайті Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Як інформував «ЩЛ», міністра оборони Канади приємно вразив Міжнародний центр миротворчості й безпеки на Львівщині, відтак канадські інструктори також тренуватимуть українських військових, причому Канада скерує на підготовку наших бійців понад $16 млн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів