Міністра оборони Канади приємно вразив Міжнародний центр миротворчості й безпеки на Львівщині (відео)

12:48 27 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Джейсон Кенні повідомив у суботу в Яворові: «Я приємно вражений матеріально-технічною базою, яка зосереджена в центрі».

Сьогодні, 27 червня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині, розпочалася зустріч міністра оборони України, генерал-полковника Степана Полторака, та міністра національної оборони Канади Джейсона Кенні. Під час заходу глави оборонних відомств обговорили можливості навчання військовослужбовців Збройних Сил України військовослужбовцями із Канади.

Наразі триває опрацювання проекту Технічної угоди між Міністерством оборони України та Департаментом національної оборони Канади щодо проведення військової підготовки в Україні. «Проведення таких навчань розпочнеться вже восени цього року та триватиме упродовж двох наступних років, – розповів міністр оборони України, генерал-полковник Степан Полторак. – Такі навчання дадуть змогу отримати українським військовим нові знання, згідно стандартів НАТО, а для канадських тренерів – перейняти український досвід , отриманий під час ведення бойових дій в зоні проведення АТО.

Про це повідомили сьогодні, 27 червня, в прес-службі міністерства оборони України, де також передали в суботу:

«Матеріальна база Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Яворові дозволяє провести навчання на високому рівні. Про це сьогодні під час візиту до Міжнародного центру миротворчості та безпеки заявив міністр національної оборони Канади Дейсон Кенні.

Пан Кенні наголосив: Я приємно вражений матеріально-технічною базою, яка зосереджена в центрі. Окрім величезного бажання українських військовослужбовців опановувати нові знання, сучасне технічне оснащення дозволить провести навчання на високому рівні».

Під час огляду військового містечка міністри оборони України та Канади оглянули інфраструктуру, навчальні класи та побували безпосередньо на заняттях курсантів, які відпрацьовували тактику дій підрозділу під час наступу ворога. Також під час зустрічі міністр національної оборони Канади позитивно відзначив зміни, які відбуваються в українському оборонному відомстві.

«Реформа Збройних Сил України, яку кілька днів тому презентував Міністр оборони України в Брюсселі, має позитивні відгуки серед країн-членів НАТО, – розповів Джейсон Кенні. – Ми й надалі будемо поглиблювати нашу співпрацю та усіляко допомагати українській армії на шляху до змін».

Своєю чергою, міністр оборони України, генерал-полковник Степан Полторак, подякував усьому канадському народу за підтримку в такі складні для України часи, наголосив, що заплановані навчання мають важливе значення, й зазначив: «Така довгострокова програма навчань особливо актуальна для нас сьогодні, адже час їх проведення співпадає із періодом, який визначено для повного переходу української армії на стандарти НАТО».

Зазначимо, що навчання мають інтеграційний підхід, – тобто дозволяють усім сторонам обмінюватися досвідом. Досвід українських військових, здобутий в АТО, буде переданий канадським колегам».

Про це повідомили в суботу в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів