Канадські інструктори також тренуватимуть українських військових на Львівщині

14:32 27 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Українська служба «Deutsche Welle»

Міністр оборони Канади Джейсон Кенні повідомив у суботу на Яворівському полігоні, що військові з його країни перебуватимуть в України з вересня 2015 року до березня 2017-го.

Міністр оборони Канади Джейсон Кенні заявив сьогодні, 27 червня, на Яворівському полігоні у Львівській області, де він перебуває у рамках свого візиту в Україну, що військові з його країни вишколюватимуть українських колег та братимуть участь в навчаннях в Україні. На думку міністра оборони України, співпраця з Канадою дозволить швидше перейти на стандарти НАТО.

Джейсон Кенні уточнив, що військові з Канади перебуватимуть на території України з вересня поточного року по березень 2017 року.  За його словами Кенні, на Яворівський полігон приїдуть близько 150 канадських військових. Там вони відбудуть тактичні та вогневі навчання.

Ще близько 30 канадців навчатимуть українських колег роботі з вибухівкою у Кам'янець-Подільському в Хмельницькій області. Решта перебуватиме в Києві та інших містах, де відбуватимуться навчання з медичної допомоги, безпеки польотів, логістиці, а також навчання для військової служби правопорядку.

Міністр додав, що канадські військовослужбовці розраховують на дозвіл на ввезення певної кількості свого озброєння. Щоправда, він не уточнив, якого саме. Вартість такого проекту складатиме 16 мільйонів доларів США.

Своєю чергою, міністр оборони України Степан Полторак висловив сподівання, що спільні навчання допоможуть українській армії під час переходу на стандарти НАТО. Раніше Полторак повідомив, що проведення таких навчань почнеться з осені поточного року та триватиме протягом наступних двох років.

Про це повідомили сьогодні, 27 червня, на сайті Української служби «Deutsche Welle».

Як інформував «ЩЛ», міністра оборони Канади приємно вразив Міжнародний центр миротворчості й безпеки на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів