Канада скерує на підготовку наших бійців на Львівщині понад $16 млн. (відео)

21:16 27 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Програма тренувань відбуватиметься в два етапи й триватиме до 2017 року.

Міністр національної оборони Канади Джейсон Келлі, який разом із головою оборонного відомства України генерал-полковником Степаном Полтораком відвідав 27 червня Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині, під час брифінгу для представників ЗМІ наголосив, що одна з цілей його візиту – підготувати умови для прибуття в Україну 200 інструкторів Збройних Сил Канади, які залучатимуться для підготовки профільних фахівців ЗС України. Ця підготовка відбуватиметься у форматі спільної програми навчань, основна частина яких відбудеться на території Міжнародного центру миро творчості та безпеки на Львівщині.

Високий гість ще раз підтвердив солідарність уряду та народу Канади із народом України. Джейсон Келлі зазначив: «Хотів би ще раз підкреслити нашу постійну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Прем’єр міністр Канади Стівен Харпер, який нещодавно відвідував Україну утретє, за останніх півтора роки, відмітив, що Канада ніколи не визнає незаконну окупацію Росією Криму. І буде усталено дотримуватись цієї позиці». 

Він також відзначив, що Канада надає Україні грошову та економічну підтримку. Зокрема, минулої осені Канада надала Україні десятки тисяч комплектів військового спорядження та амуніції для воїнів, яке допомогло їм у боротьбі на Донбасі в зимовий період.

Міністр національної оборони Канади підкреслив, що із березня поточного року Канада надає Міністерству оборони України дані супутникового моніторингу, а саме – фотографії високої чіткості, які допомагають українським військовим здійснювати поточний аналіз ситуації на сході України, відслідковувати переміщення російсько-сепаратистських сил на Донбасі. Програма спільних навчань розрахована із серпня 2015 року аж до березня 2017 року.

Канадські інструктори навчатимуть військовослужбовців українських механізованих підрозділів на Львівщині. Частина військових інструкторів ЗС Канади здійснюватиме підготовку українських саперів за провідними методиками протидії вибуховим пристроям упродовж спеціального курсу в Кам’янці-Подільському.

Окремі тренінги від канадських інструкторів передбачені для українських військових медиків, військової служби правопорядку та офіцерів логістичного забезпечення. Джейсон Келлі наголосив: «Канада, Великобританія, США сподіваються на довгострокову співпрацю із оборонним відомством України у сфері розширення бойових спроможностей. До того ж, для нас є символічним, що військовослужбовці Канади перебуватимуть разом із українцями у складний для вашої країни час. До того ж, і наші військовослужбовці багато чому будуть навчатись у своїх українських колег. Розглядається інтеграційний формат навчань, адже нам є багато чого повчитися один в одного.

Про це повідомили сьогодні, 27 червня, в прес-службі міністерства оборони України на Натомість на телевізійному «5 каналі» розповіли в суботу:

«Канада скерує на військову підготовку українських армійців на Львівщині понад $16 млн. Програма тренувань відбуватиметься в два етапи й триватиме до 2017 року.

Спільний українсько-канадський військовий вишкіл розпочнуть у вересні на Яворівському полігоні Львівщини. Оглянути місце запланованих навчань вирішив міністр національної оборони Канади Джейсон Кенні. Супроводжував його на полігон український колега Степан Полторак.

Джейсон Кенні ознайомився з матеріально-технічною базою полігону, відвідав навчальні класи, в яких військовослужбовці проводили заняття з протидії саморобним вибуховим пристроям. Крім того, міністр Нацоборони стежив за військовою підготовкою вітчизняних бійців.

Програма українсько-канадських навчань відбуватиметься у два етапи і триватиме до 2017 року. Загалом на військову підготовку українських армійців Канада скерує понад $16 млн.

Міністр національної оборони Канади Джейсон Кенні  прибув до України 25 червня. Під час візиту заплановані зустрічі Кенні з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, главою МЗС Павлом Клімкіним і міністром оборони Степаном Полтораком.

Про це повідомили сьогодні, на телевізійному «5 каналі»

Як інформував «ЩЛ», міністра оборони Канади приємно вразив Міжнародний центр миротворчості й безпеки на Львівщині, відтак канадські інструктори також тренуватимуть українських військових на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів