Мешканці Брюховичів і сусідніх сіл перекрили трасу: не хочуть до Львова

10:57 26 травня 2020 р.

Фото до новини


Фото: Пікет під Кабміном

Мешканці кількох сусідніх зі Львовом сіл вранці у вівторок, 26 травня, перекрили рух транспорту на трасі Львів-Краковець у селі Підрясне Яворівського району. У такий спосіб протестувальники виступають за утворення окремої Брюховицької ОТГ,


Відео: Львівський пресклуб

Мешканці вийшли з плакатами у підтримку утворення окремої Брюховицької ОТГ та проти приєднання їхніх сіл до майбутньої Львівської громади. На місці події очікують представників влади.

Як повідомили ZAXID.NET в патрульній поліції Львівщини, близько 40 учасників акції блокують рух, ходячи на пішохідному переході. При цьому щоп'ять хвилин пропускають транспорт. Наразі на трасі суттєвих заторів немає.

Наприкінці лютого ЛОДА подала до Кабміну проект перспективного плану утворення громад, який передбачав Львівську ОТГ у форматі «великого Львова». Планувалося об’єднання Львова з 15 довколишніми селами.

У березні ЛОДА подала до уряду уточнення щодо майбутньої Львівської ОТГ, запропонувавши утворити її у дещо меншому форматі – приєднавши до Львова 9 сільських та селищних рад, а також Дубляни та Виники. Натомість, дозволивши окремо Сокільницьку, Оброшинську та Мурованську ОТГ.

Перспективний план Львівської області погодило профільне міністерство розвитку громад та територій та винесло на розгляд уряду. Документ планували затвердити на засіданні Кабміну 20 травня, однак в останній момент його не включили до порядку денного.

Учора, 25 травня, майже 200 представників громад Винників, Брюховицької селищної, Бірківської, Домажирської, Рясне-Руської та Ясниської сільських рад зібралися під Офісом Президента України в Києві, щоб повідомити і передати своє бачення щодо складу Брюховицької та Винниківської об‘єднаної територіальних громад. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Брюховицької селищної ради Володимир Доманський.

Нагадаємо, 20 травня, голови та представники громад Брюховичів, Бірків, Домажиру, Рясне-Руської та Ясниської сільських рад підписали спільне звернення до Кабміну. У ньому висловили проханням підтримати створення ОТГ із центром у Брюховичах.

Додамо, 19 травня 8 громад з 11-ти виступили проти включення їх у Львівську ОТГ. Одна утрималася.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів