У Брюховичах написали звернення до Кабміну про створення ОТГ, незалежної від Львова

19:07 20 травня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 20 травня, голови та представники громад Брюховичів, Бірків, Домажиру, Рясне-Руської та Ясниської сільських рад підписали спільне звернення до Кабміну. У ньому висловили проханням підтримати створення ОТГ із центром у Брюховичах.

Про це пише LMN.

«Це було зібрання-обговорення подальших кроків. З громадами планували подальші кроки, які будуть здійснені вразі якщо Кабінет Міністрів почує нас та Брюховецька ОТГ таки буде утворена. Проговорили які діятимемо вразі, коли цього не відбудеться. Адже в будь якому випадку зупинятися не будемо і будемо діяти, – говорить Володимир Доманський голова селищної ради Брюхович. – Насправді ми пройшли всю необхідну процедуру, зібрали та підготували необхідний пакет документів. Все це нами було подано у свій час на розгляд ЛОДА, але на жаль, в області почуті не були. Велике було здивування і розчарування, коли побачили, що таки входимо у Львівську ОТГ. Тому вирішили не здаватися та звернулись напряму до Кабміну. Працюючи на цьому рівні, стало зрозумілим, що маємо непогані шанси та перспективу на утворення Брюховецької ОТГ».

У сьогоднішньому зверненні представники громад вкотре нагадали, що проектована Брюховицька ОТГ повністю відповідає критеріям створення об’єднаних територіальних громад, визначених на рівні уряду. Та наголосили, що саме вище вказані населені пункти висловили бажання об’єднатися в одну територіальну громаду.

«Ми маємо право на добровільне об’єднання і виправляємо помилки радянської влади, коли селище, яке має свою багатовікову історію, насильно заганяли у Львів», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, Брюховицька ОТГ повинні об’єднати у своєму складі Бірську сільську раду із селами Бірки, Рокитне та Діброва; Домажирську – Домажир, Жорниська. Зеленів, Кожичі; Рясне-Руське – та село Підрясне, а також Ясниську сільську раду із селами Буда, Задебрі, Діброва, Лісопотік та Озерське.

До речі, сьогодні на слуханнях в уряді питання визначення меж Львівської ОТГ було відкладено.

Нагадаємо, вчора 8 громад з 11-ти виступили проти включення їх у Львівську ОТГ. Одна утрималася.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів