Львівський волонтер у свій день народження подарував державі 200 тис грн і турнікети

23:48 8 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Ці гроші призначені на купівлю та ремонт автомобілів для армії.

Про це повідомив волонтер Святослав Літинський, пише Dailylviv.com.

"Оскільки наші чиновники бояться витрачати наші податки на армію, витрачаючи їх на тендери, де легше вкрасти, доводиться допомагати самостійно. 

На свій день народження вирішили з дружиною подарувати державі чергових 200 000 грн, які використано на купівлю та ремонт автомобілів для армії (рядок 92 у звіті) та коробку турнікетів Січ.

Авансом дякую за сьогоднішні вітання!

Бажаю собі державних керівників не боягузів, які б приходили покращити державу, а не вкрасти на будівництві стадіону.

Якщо знаєте, як змусити державні гроші скеровувати на армію замість волонтерських, радо прийму такі привітання у формі порад/знань. Якщо не знаєте – запрошую в наступну п'ятницю приходити до ЛОВА на 16:30 вимагати від них допомоги армії",- зазначив Літинський.

Нагадаємо, він очолив у Львові протести проти використання в час війни бюджетних коштів на некритичні цілі.

Хвиля обурення розпочалася з інформації про інвестування у дорогу на приватний курорт, лижеролерну трасу, спортивну їдальню.

5 жовтня під тиском громадськості начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький видав розпорядження "Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області".

А перший заступник начальника ЛОВА Андрій Годик повідомив, що минулого місяця за дорученням начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького розпочато аналіз інформації від ОТГ щодо оголошених та запланованих ними у 2023 році закупівель.

Як результат - кількома ОТГ було прийнято рішення про скасування 22 запланованих закупівель. Серед них по одній прийнято рішення розірвати вже укладений договір. Таким чином, обласний бюджет зняв фінансовий ресурс з об’єктів спортивної інфраструктури на 38 млн гривень. Вказані кошти скеровані на охорону здоров’я, ВПО та сектор безпеки.

Один з яскравих прикладів реакції на запити активістів - рішення міської ради Кам'янки-Бузької про припинення будівництва спортивного залу на території школи №3 м.Кам’янка-Бузька.

Раніше Dailylviv.com опублікував новину про спорудження найдорожчих стадіонів України в час війни, з-поміж яких Львівщина, на жаль, була лідером.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів