Львівщина має найбільшу мережу захисних споруд: більшість - у вигляді підвалів чи парковок, - Годик

10:49 26 липня 2023 р.

Фото до новини

Львівщина має найбільшу мережу захисних споруд - майже 8 тисяч об'єктів.

Про це перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик розповів в ефірі національного телемарафону, пише Dailylviv.com.

«Роботи з приведення усіх укриттів області активно тривають упродовж останніх трьох місяців. Ми можемо констатувати, що ті укриття, які можна було технічно привести до готовності у короткі строки, вже функціонують.

Львівщина має найбільшу мережу захисних споруд - майже 8 тисяч об'єктів. Більшість з цих об'єктів є найпростішими укриттями у вигляді підвалів чи парковок. За результатами рейдових перевірок ДСНС, національної поліції, органів місцевого самоврядування та районних військових адміністрацій, станом на час початку таких заходів, відсоток непридатних об'єктів укриття наближався до 20%. Станом на зараз ця цифра сягає близько 5% від загальної кількості. Вказані об'єкти вилучили з інформаційних матеріалів та онлайн-мап адрес укриттів і не використовуються на даний момент, але водночас вживають заходи щодо приведення їхнього стану, який забезпечить можливість їх використання.  Є ще ряд об'єктів, які вимагають суттєвих капіталовкладень та довшого періоду для їх відновлення, але роботи в цьому напрямку ведуться», – зазаначив Андрій Годик.

Також він наголосив, що не лише військові адміністрації повинні думати про облаштування укриттів.

На Львівщині суд змусив відремонтувати укриття на 300 осіб

На Золочівщині прокуратура через суд зобов'язала підприємство відремонтувати укриття на 700 осіб

На Львівщині перевірили укриття закладів освіти: скільки порушень

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів