Львів готовий до зими: дороги посипатимуть сіллю, пішохідну зону - реагентами,- мерія

17:50 21 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Цього року для прибирання доріг від снігу буде залучено 137 одиниць комунальної техніки, а також укладено угоди для додаткового залучення ще 107 одиниць приватної техніки. Снігоприбиральна техніка готова до роботи, протиожеледні матеріали закуплені.

Про це розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, пише Dailylviv.com.

«З 11 до 18 жовтня у нас тривала перевірка стану комунальної снігоприбиральної техніки. Перевірка була за участю представників поліції, представників ДСНС, управління надзвичайних ситуацій, працівників ШРП і департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Перевірили всю техніку, яка є в чотирьох ШРП. Назагал у нас є 137 одиниць комунальної техніки, яку будемо використовувати для прибирання міста. Також додатково будемо залучати 107 одиниць приватної техніки. Відповідні угоди укладають ШРП, управляючі компанії. Це для того, щоб у випадку великих снігопадів, було достатньо техніки, яка буде виїздити на дороги для прибирання.

Для посипання доріг маємо 10 тис м3 піскосуміші, і ще плануємо закупити 9,8 тис м3. Також ми закуповуємо сіль і реагенти. Реагентами будемо посипати пішохідну зону у Галицькому районі. Сіллю будемо посипати також дороги. Запланували, що цієї зими сіллю будемо посипати 60 магістральних доріг у різних районах. До прикладу, минулого року ми передбачали, що сіллю будемо посипали 20 доріг. Однак, температура має бути не вище мінус 10 градусів. Це робимо для того, щоб зменшити кількість піску на вулицях, який на весну залишається між бордюрами і у дощоприймачах. Піскосумішшю будемо посипати підйоми та внутрішньоквартальні дороги. Тобто ми від піскосуміші не відмовляємося, але поступово переходимо на сіль і реагенти.

Отож, моніторимо прогноз погоди, і коли буде погіршення погодних умов, готуємо розпорядження міського голови і снігоприбиральна техніка переходить в цілодобовий режим роботи», - розповіла Ірина Маруняк.

Найбільше прибиральної техніки для Львова закуплено в Росії та Білорусі, - депутатка

На вулиці Львова висипали 55 тонн солі

Піскосуміш на дорогах Львова: у кого купують і за якою ціною

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів