Кацапи стратили мечем українського військовополоненого

09:24 17 вересня 2024 р.

Фото до новини

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив про черговий воєнний злочин росіян – страту українського військовополоненого.

Про це пише Dailylviv.com.

"Черговий воєнний злочин – росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками. Рівень варварства й кровожерливості неможливо осягнути. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! Скільки ще світ дивитиметься, як росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів?" - написав Лубінець.

Омбудсмен заявив, що "направив листи до міжнародних організацій, МКЧХ та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони росії".

"Окремо наголошу, що такі показові страти направлені на деморалізацію українського суспільства. Однак, бачачи такі дії, ми повинні ставати ще рішучішими у боротьбі проти агресора", - вказав Лубінець.

Нагадаємо, кількість страт українських полонених росіянами зростає.

До слова, у липні росіяни розстріляли українських військовополонених біля Роботиного, а в червні ГУР ідентифікувало росіян, які розстріляли чотирьох полонених.

Загалом від часу повномасштабного вторгнення Російської Федерації українські правоохоронці зафіксували понад 60 випадків страт українських військових російськими окупантами.

До слова, шість позасудових страт полонених українських військових підтвердила ООН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів