Іран випустив по Ізраїлю майже 200 ракет і тепер боїться відповіді його армії

21:55 1 жовтня 2024 р.

Наказ атакувати Ізраїль віддав особисто верховний лідер Ірану аятола Хаменеї

Наказ атакувати Ізраїль віддав особисто верховний лідер Ірану аятола Хаменеї

ЦАХАЛ - збройні сили Ізраїлю - попередив, що сьогодні вночі буде атакувати по всьому Близькому Сході.

Сьогодні ввечері 181 балістична ракета була запущена з Ірану по Ізраїлю. Про це повідомляють ізраїльські медіа, пише DailyLviv.com. Більшість цих ракет була перехоплена системами ППО Ізраїлю.

Наказ про запуск ракет по Ізраїлю віддав особисто верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї, який після цього заховався у бункері. Нібито Іран заздалегідь попередив про цей обстріл США та Росію. Відповідно США поінформували про ракетний удар Ізраїль. 

Повідомлялося про падіння ракет на півночі Тель-Авіва та на півдні Ізраїлю. Від іранського обстрілу в Ізраїлі загинув один палестинець.

Корпус вартових ісламської революції заявив, що ракетний удар по Ізраїлю був відповіддю на смерть шахідів — лідера «Хізбалли» Хасана Насралли, лідера політбюро ХАМАСу Ісмаїла Ханії та генерала КВІР Аббаса Нілфорушана.

Початкові повідомлення вказують на те, що Ізраїль за допомогою США та інших Партнерів «ефективно відбив цю атаку», сказав держсекретар Ентоні Блінкен, повідомляє NYT. Він додав, що "ввесь світ повинен засудити" атаку Ірану.

На атаку Ірану буде "значна відповідь", повідомляє CNN з посиланням на ізраїльське джерело. "Те, що Іран зазнав досі, — це тільки промо», — сказав співрозмовник.

ЦАХАЛ - армія Ізраїлю - попередив, що сьогодні вночі буде атакувати по всьому Близькому Сході.

В елітному іранському формуванні додали, що Ізраїль зіткнеться з «жорсткою відповіддю», якщо відповість на атаку, повідомило афілійоване з КВІР інформаційне агентство «Таснім».

Нагадаємо, що у квітні цього року під час першої масованої іранської атаки Ізраїль і США знищили 99% іранських БпЛА, крилатих і балістичних ракет. На тодішню іранську атаку згодом була воєнна відповідь Ізраїлю

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів