Іл-76 з вагнерівцями розбився у Малі

10:24 24 вересня 2023 р.

Фото до новини

В аеропорту Малі розбився військово-транспортний літак Іл-76. За даними ЗМІ, у ньому перебували найманці ПВК "Вагнер" і малійські військові.

Про це повідомляє DW, пише Dailylviv.com

В аеропорту Гао в Малі в суботу, 23 вересня, розбився військово-транспортний літак Іл-76, вилетівши за межі злітно-посадкової смуги. Унаслідок авіакатастрофи, ймовірно, загинули кілька малійських військових і найманців російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер". Представник оперативної групи Збройних сил Німеччини, представленої в Малі в рамках місії ООН МІНУСМА, підтвердив інцидент інформаційній агенції AFP.

Водночас представник аеропорту заявив, що літак був "перевантажений". Його застосовували малійські збройні сили і союзна їм російська ПВК "Вагнер". Інформації про причини катастрофи наразі немає.

На борту літака перебували малійські солдати і найманці "Вагнера", а кількість загиблих і шкода, завдана майну, були "високими", повідомили в суботу дипломатичні джерела. Досі жодних офіційних повідомлень щодо авіатрощі не надходило.

Аеропорт Гао використовується малійськими солдатами та їхніми російськими союзниками, а також миротворчою місією МІНУСМА.

У Малі вже багато років триває повстання ісламістських екстремістів, що розпочалося на півночі країни 2012 року, а згодом поширилося на сусідні Нігер і Буркіна-Фасо.

Раніше відбувся збройний конфлікт між вагнерівцями і військовими РФ: керівник ПВК "Вагнер" Євгєній Прігожин пішов проти міністра оборони рф Сєргєя Шойгу. Після примирення керівник ПВК "Вагнер", колишній кухар Путіна Прігожин, проти якого була порушена кримінальна справа, загинув в авіакатастрофі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів