Дитячий майданчик у парку Франка, де травмувалася дитина, отримав сертифікат від німецьких інспекторів (відео)

18:01 8 червня 2023 р.

Фото до новини

Дитячий майданчик «Лис Микита», що у парку Франка, отримав сертифікат від інспекторів німецької фірми, яка перевіряє дитячі майданчики в Європі.


Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Це перший майданчик у Львові, що сертифікований міжнародною компанією відповідно до європейських стандартів. 9 незначних недоліків, які знайшов інспектор під час перевірки у травні, виробник уже усунув.

У травні майданчик перевіряв інспектор сертифікованої міжнародної організації німецької компанії «SF-Service» Гольґер Вент. Конструкції інспектували на відповідність до європейських вимог, хоча українське законодавство цього не вимагає.

Матіас Гьопфнер, виробник дитячого майданчика «Лис Микита», показав сертифікат та протокол з виправленими недоліками. 

«Під час експертизи знайшли декілька маленьких недоліків – 9 штук. Вони не дуже масштабні, але зауваження були. Ось тут ми маємо документ і відразу підготували протокол з виправленими недоліками.

Були декілька моментів, де було нешліфоване дерево, завелика відстань на бильцях, один шуруп наші хлопці забули забрати і сітку на мостик доставили. Це такі не грандіозні зауваження, але вони були. Зараз ми вже все виправили», – каже Матіас Гьопфнер.

До сертифіката компанія-виробник додала протокол, в якому вписані всі недоліки та додані фото до та після їх виправлення.

«Ми завжди стараємося робити усе відповідно до європейських норм. Я загалом задоволений, але треба розуміти, що до таких індивідуальних дитячих майданчиків можуть бути зауваження. По-перше, тут кривий матеріал, з яким важко працювати. Робінія – це дуже міцний матеріал, він взагалі найміцніший, який росте в Європі, тому такі дитячі майданчики довговічні. Але через криве дерево, хоч ми і намагаємось зберегти всі відстані, це не завжди вдається. Інспектор перевіряє усе дуже ретельно, тому, коли він вже шукає, то обов’язково щось знайде.

Я розумію і тих, хто вперше бачить такі майданчики, бо в Німеччині – це норма такі високі і грандіозні конструкції, а тут люди думають, що це небезпечно, але ми справді дотримались усіх необхідних норм. Майданчик ми вже здали в експлуатацію і це означає, що з ним нема ніяких проблем. Німецький інспектор також бере на себе відповідальність, коли видає сертифікат. Там не можна ніякі «шури-мури» якось домовитись, там чітко усе як і має бути», – запевняє виробник.  

Нагадаємо, у Львові встановили унікальний дитячий майданчик за мотивами твору Івана Франка “Лис Микита”. Дитячий майданчик у львівському парку Франка спорудили за кошти мецената. Усі конструкції тут з дерева. Гойдалки, балансири, лазанки і навіть вежа-лабіринт у вигляді замку. Виготовив їх німецький виробник «Wesendorfer Kinderland», який спеціалізується на дитячих майданчиках з натурального дерева  і займається цим вже 22 роки. Більшість дитячих майданчиків вони виготовляють на експорт до Європи. 

У Львові прооперували дитину, яка травмувалася на новому німецькому дитмайданчику

У Львові доопрацювали німецький майданчик, на якому травмувалася дитина

Дитячий майданчик у парку ім. І. Франка інспектує сертифікована міжнародна організація (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів