У Львові прооперували дитину, яка травмувалася на новому німецькому дитмайданчику

23:08 2 травня 2023 р.

Фото до новини

Заступник міського голови Львова запевнив, що проєкт пройшов експертизу щодо безпеки.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Стан 5-річного хлопчика, який вчора увечері травмувався на дитячому майданчику в парку Франка, стабільний.

Медики невідкладно прооперували дитину, і вже завтра планують виписати додому. Хлопчика госпіталізували з переломом стегна.

Як зазначають медики, травми нижніх кінцівок часто трапляються у дітей такого віку.

«Такі травми – це типові травми для дітей такого віку. Особливо зараз, коли потепліло, до лікарні часто госпіталізують дітей саме з такими травмами нижніх кінцівок: діти бавляться, ганяють на велосипедах чи самокатах, і, буває, травмуються. Ми надаємо їм всю необхідну медичну допомогу», - каже Іван Міськів, генеральний директор лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова.

Новий дитячий майданчик “Лис Микита”, створений за мотивами найвідомішого дитячого твору Івана Франка.

Як розповідав 8 днів тому заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, усі конструкції виготовлені з дерева, їх створив німецький виробник Матіас Гьопфнер, який спеціалізується на виробництві дитячих майданчиків з натурального дерева. Роботу профінансував приватний підприємець, тож бюджету міста це нічого не коштувало. 

Окрім цього Любомир Зубач наголосив на нетиповій висоті майданчика: “Майданчик у парку Франка аж ніяк не надто високий. Скажу більше: коли ми лише розпочинали цей проєкт, були пропозиції навіть про висоту вежі на десяток метрів. Але передбачали ситуацію «у страху очі великі». Тому вирішили у Львові розпочали з лайтовіших висот.

Хто мав нагоду відвідувати дитячі майданчики в Європі, знає, що зазвичай там вони в рази вищі. І на око українцям, звичним до інших стандартів, здаються не такими вже й надійними. Але вони точно безпечні. Якщо не робити дурниць.”

Водночас Любомир Зубач запевнив, що проєкт пройшов експертизу щодо безпеки. А виробник майданчика ініціював ще одну - за європейськими нормами. 

“Український закон не вимагає, але я хочу зробити так, як це працює в Німеччині: ми запросимо міжнародну організацію, яка проінспектує майданчик і надасть усю необхідну сертифікацію для роботи цього дитячого простору”, — сказав Матіас Гьопфнер. І додав, що тут ще мають встановити таблицю із загальними правилами поведінки на дитячому майданчику та схему гірки задля зручності дітей та спокою батьків.

У парку Франка відкривають дитячий майданчик, сертифікований за євростандартами

Парк Франка чекає на реконструкцію: облаштують плесо і фонтан

 

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів