Черги під ТЦК. Козицький показав фото

15:42 14 березня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні, 14 березня, в Україні відзначають День добровольця.

З початку російсько-української війни на Сході України та продовженням у вигляді повномасштабного вторгнення росії, тисячі добровольців стали на захист суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

На своїй сторінці очільник Львівської області Максим Козицький привітав захисників з Днем українського добровольця. Допис проілюстрував світлинами добровольців з лютого 2022 року.

«На фото – люди, які самі, без повісток, прийшли у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Львівщини, щоб зголоситися захищати нашу державу у лавах ЗСУ і територіальної оборони. Багато з них були серед добровольців з 2014 року. А ще тоді я практично щодоби отримував інформацію, що з-за кордону повертаються тисячі чоловіків, які готові боронити нашу державу зі зброєю в руках.

Читайте такожМіський голова Львова Садовий взяв до рук зброю з синами і закликав до цього всіх мерів

Блискавична мобілізація у Львові. Шість годин від примусового запакування в бус до наказу військкома

У 2014 та у 2022 роках ми показали, що добровольчий рух, як і волонтерство, – унікальні суперсили українців, якими захоплюються мільйони людей у всьому світі. Суперсили, які ми завжди віднаходимо в історичні періоди для нашого народу. Суперсили, завдяки яким нас здолати неможливо.

Дякуємо і завжди будемо вдячні тим, хто ухвалив дуже складне доросле й доленосне рішення: поставити на паузу особисте життя та карʼєру, щоб жила його держава. Завжди будемо памʼятати про тих, хто не повернувся живим з поля бою. З Днем українського добровольця усіх причетних! Дякуємо», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте такожЗаступник Козицького відмовився одягати військову форму. Волонтери вимагають його відставки

Нагадаємо, щороку 14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Цю дату встановила Верховна Рада у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. 

Її обрали не випадково. 14 березня 2014 року 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану вирушили з Майдану Незалежності на тренувальну базу в Нових Петрівцях. Вони і сформували перший добровольчий батальйон для захисту України від російської агресії на Сході. Навесні того ж року виникла низка добровольчих формувань – як поза державними структурами, так і при облдержадміністраціях, Нацгвардії, поліції.

Як писав 25 лютого 2022 року DailyLviv.com, львів'яни стоять в чергах, щоб записатися в тероборону.

Читайте також: Перший заступник мера Львова написав заяву про вступ у тероборону

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів