Заступник Козицького відмовився одягати військову форму. Волонтери вимагають його відставки

16:51 5 грудня 2023 р.

Фото до новини

У соціальних мережах вибухнув скандал.

Заступник начальника ЛОВА Іван Собко в інтервʼю YouTube-каналу Lviv Media заявив, що не одягне військової форми, бо не вчився на військового. Зате він добре розуміється у самоврядуванні та фінансах, пише DailyLviv.com.

Іван Собко також сказав, що не зобовʼязаний знати, які дрони чи елементи військової техніки треба придбати.

"Я, до прикладу, ніколи не вдівав військової форми. І я не буду її вдівати, одягати, так? Бо я не військовий, мене не вчили на військового. Я навчався на державному управлінні, на місцевому самоврядуванні, на фінансах. Я в цьому розбираюсь. Чому я маю опонувати людям, який краще дрон. Я не знаю елемент військової техніки, який треба придбати, і я маю його ще й закупляти. Я вважаю, що це мають робити професіонали, люди, які за це відповідають", - заявив Собко.

Читайте також: Дружина заступника голови Львівської облдержадміністрації виставила на продаж ділянку в Брюховичах

У мережах обурилися такій заяві обласного високопосадовця і порадили йому піти у відставку, а Службі безпеки дати оцінку таким висловам.

"А волонтери мають знати моделі, модифікації всієї амуніції, де взяти, як перевезти через кордон і при цьому бажано не сісти в тюрму.
Ці слова мають нести за собою наслідки, цей чиновник має піти у відставку. В іншому випадку буде розуміння, що такою є позиція всієї вертикалі влади.
Носити мілітарі мерч не достатньо для чиновників у воєнний час, а відверті заяви про те, що не буде захищати державу в час війни — це державна зрада.
Сподіваюсь Служба Безпеки України дасть оцінку таким висловам чиновника", - відреагував на заяви чиновника волонтер Ростислав Коваль.

Окремі користувачі мережі погоджуються, що воювати мають професіонали, але влада мала зробити фах військових престижним, а армію міцною.

"Так, воювати мають військові, але ця потвора і такі як він і його патрони не зробили професію військового престижною, розкрали і зробили жебрацькою армію цілої країни. Тому він має сидіти не в студії, а за ґратами і там філософствувати",- зазначила Марина Зобніна.

Читайте також: Учасники пікетів під ЛОВА уже знаходять свої прізвища у списках військкомату

У коментарях нагадали, що їхні рідні також не мають військового фаху, але після двох місяців навчань пішли в окопи.

"А, мій чоловік, певно, військовий... Як і більшість чоловіків.. 2 місяці навчання і в окопи",- наголосила  Ярина Іванова.

Читайте також: Понад 150 львівських активістів звернулися до Залужного про воєнний аудит команди Козицького

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів