П'ята акція активістів і волонтерів у Львові, які вимагають від влади дронів замість стадіонів

11:49 6 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні о 16.30 може бути записане колективне відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського від громадських активістів і волонтерів Львівщини.

"Якщо ЛОВА не може самостійно переглянути свої та громад області некритичні витрати – робимо звернення до Президента", - про це повідомив у соціальних мережах Святослав Літинський, громадський діяч, доктор філософії з фізико-математичних наук, волонтер, співавтор проєкту "Мова обʼєднує", пише Dailylviv.com.

У п'ятницю о 16:30 у Львові біля будівлі, де розміщена Львівська обласна військова адміністрація, відбудеться п'ятий мітинг громадських активістів і волонтерів з вимогою обмеження некритичних витрат для підвищення обороноздатності армії. Акції мають зрозуміле для більшості українців гасло: "Спочатку - дрони, потім - стадіони".

Нагадаємо, що 5 жовтня начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький видав розпорядження "Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області".

А перший заступник начальника ЛОВА Андрій Годик повідомив, що минулого місяця за дорученням начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького розпочато аналіз інформації від ОТГ щодо оголошених та запланованих ними у 2023 році закупівель.

Як результат - кількома ОТГ було прийнято рішення про скасування 22 запланованих закупівель. Серед них по одній прийнято рішення розірвати вже укладений договір. Таким чином, обласний бюджет зняв фінансовий ресурс з об’єктів спортивної інфраструктури на 38 млн гривень. Вказані кошти скеровані на охорону здоров’я, ВПО та сектор безпеки.

Один з яскарвих прикладів реакції на запити активістів - рішення міської ради Кам'янки-Бузької про припинення будівництва спортивного залу на території школи №3 м.Кам’янка-Бузька.

Раніше Dailylviv.com опублікував новину про спорудження найдорожчих стадіонів України в час війни, з-поміж яких Львівщина, на жаль, була лідером.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів