Букові дрова, які везли зі Львівщини в Польщу, опинилися на складі митниці

00:15 1 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Львівські митники виявили прихований бук, який намагалися вивезти до Польщі.

Про це інформує Львівська митниця, пише Dailylviv.com.

У пункт пропуску «Краковець - Корчова» у напрямку Польщі, смугою руху «червоний коридор», прибув вантажний автомобіль з вантажем «деревина паливна у вигляді колотих полін породи «граб».

Під час митного оформлення водій фірми-перевізника – громадянин України, подав сертифікат про походження лісоматеріалів на породу «граб», об’ємом  35 кубічних  метрів.

Однак під час огляду вантажівки та повного вивантаження товару управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Львівської митниці спільно з фахівцями Львівського Національного лісотехнічного університету України, вивили невідповідність у супровідних документах до заявленої породи деревини. 

Зокрема, у переміщуваній  партії вантажу була паливна деревина у вигляді колотих полін породи «бук» (понад 16 кубометрів) та граб (18,4 кубометрів).

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу  України. 

Предмети порушення митних правил, а саме - деревина паливна у вигляді колотих полін, породи бук, об’ємом 16,086 куб/м вилучено та передано на склад митниці.

По $500-1000 за позачергове розмитнення авто брало злочинне угруповання митників і брокерів на Львівщині

На Львівщині покажуть відвідувачам давній буковий ліс

На Львівській митниці конфіскували сотні автомобілів, які ввозили під прикриттям гуманітарної допомоги

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів